CentralScooters.nl® Officiële site
 • Gratis geleverd door heel Nederland
 • Gratis ophaal- en brengservice bij onderhoud/reparatie
 • Officieel dealervan alle A merken
 • Gespreid betalenin 3, 12, 18, 24, 36, 48 en 60 maanden

De accu van een elektrische scooter

Een elektrische scooter is een vervoersmiddel wat vandaag de dag niet meer weg te denken is van de straten. Je hebt geen benzine kosten, maar je hebt enkel een accu nodig voor een elektrische scooter die je moet opladen. Een accu kan kapot gaan of aan het einde zijn van haar levensduur. Maar wist je dat je bij sommige scooters ook een extra accu kan toevoegen? Hierdoor creëer je een grotere actieradius. Central Scooters is de officiële dealer van alle A-merken met de juiste accu voor een elektrische scooter.

Filteren
Scootertype
Merken
Kleuren
Filteren

Wat is een accu voor een elektrische scooter?

Bij het kiezen van een e-scooter is het slim om op de accu van een elektrische scooter te letten. Er zit namelijk zeker verschil in de accu's. Door middel van de accu en de motor wordt bepaald hoeveel kilometer je kunt rijden met jouw e-scooter. We noemen dit ook wel de actieradius.

Bij de specificaties van de accu van de elektrische scooter krijg je te maken met termen zoals Ampère, Watt en Volt. Wanneer je op zoek bent naar een e-scooter met veel uithoudingsvermogen, dan hoeft de accu van de elektrische scooter niet veel Ampère te hebben. Bij het uithoudingsvermogen gaat het namelijk om de combinatie van Volt en Ampère.

Een uitstekende accu van een elektrische scooter vind je in: Nipponia E-Legance en de IVA E-Go S3.

De levensduur van een accu van een elektrische scooter

Door zo goed mogelijk voor jouw accu van de elektrische scooter te zorgen, behoudt jouw accu een langere levensduur. Wist je dat de temperatuur namelijk een grote invloed heeft op de accu? De buitentemperatuur heeft invloed op de rolweerstand van de banden en op de luchtweerstand. Als de lucht en de buitentemperatuur warm is, is de lucht dunner. Dit zorgt voor minder weerstand. In de winter verbruikt jouw accu van jouw elektrische scooter meer energie dan in de zomer. In de zomer is de lucht namelijk dikker.

Bij koude omstandigheden presteert je accu van jouw elektrische scooter minder goed. Als jouw accu koud is, bewegen de moleculen langzamer waardoor er minder energie afgegeven wordt. Een koude accu geeft dus minder energie af dan een warme. In de winter zul je minder kilometers kunnen rijden met jouw e-scooter dan in de zomer. De ideale temperatuur voor een accu van een elektrische scooter is 20 graden Celsius.

Om ervoor te zorgen dat jouw elektrische scooter minder last heeft van het koude weer, adviseren wij je om jouw accu binnen te bewaren. De meeste accu's zijn namelijk uitneembaar, waardoor je deze gemakkelijk binnen kan opladen, maar dus ook kan bewaren. Maar mocht je jouw e-scooter langere tijd niet gaan gebruiken, is het slim om de accu op een koude plek te bewaren. Op deze manier behoudt de accu namelijk energie. Neem bijvoorbeeld batterijen. Heb jij ook ooit het advies gehad om jouw batterijen in de koelkast te bewaren? Vergelijk een accu van een elektrische scooter dan maar met een batterij, het werkt namelijk hetzelfde.

Elektrische scooter aanschaffen

Ben jij al overtuigd dat jij ook iets bij wil dragen aan het milieu en schakel jij over naar een elektrische scooter? Dan maak je zeker een goede keuze als je deze aanschaft bij Central Scooters. Je kunt ervoor kiezen om een e-scooter direct te kopen, te leasen of in drie termijnen te betalen. Het leasen wordt mogelijk gemaakt door onze partner SprayPay. Door SprayPay kun jij binnen 12 tot 36 maanden jouw e-scooter volledig afbetalen. Mocht je niet lang vast willen zitten aan een contract, kun je er ook voor kiezen om jouw e-scooter te betalen met IN3. Door IN3 betaal jij jouw e-scooter in drie termijnen. Het eerste termijn betaal je direct bij de aanschaf van jouw e-scooter. Het tweede termijn betaal je 30 dagen na aanschaf en het laatste termijn betaal je 60 dagen na aanschaf. Zo is jouw volledige e-scooter afbetaald.

Mocht je nog vragen hebben over jouw accu elektrische scooter of andere e-scooters, kun je altijd contact met ons opnemen. Schaf jouw e-scooter gemakkelijk en snel aan via onze website. Uiteraard ben je ook bij ons welkom in Oosterhout. Wellicht mogen wij binnenkort bij jou thuis een gloednieuwe e-scooter afleveren.

Onze partners

Covid-19 maatregelen Centralscooters Showroom geopend op afspraak vanaf 3 maart
Werkplaats geopend op afspraak 
Vanwege de maatregelen die aangekondigd zijn door de overheid, hebben wij de volgende maatregelen moeten nemen: 
- Vanaf 3 maart is de showroom geopend op afspraak. Maak online een afspraak. Online bestellingen worden ook uitgeleverd.
- Wij halen je scooter op voor onderhoud en reparatie. Zoals gebruikelijk is dit gratis.

De volgende maatregelen gelden voor het ophalen en bezorgen van de scooters:
- Betalingen dienen via pin of Ideal voldaan te worden (bank overboeking). Contante betalingen worden ook geaccepteerd, alleen als dit met gepast geld is.
- Onze chauffeurs hanteren de richtlijnen van het RIVM, zo houden ze 1.5 meter afstand en hanteren de hygiëne voorschriften.

Levering aanvragen en online bestellingen
Online bestellen van scooters is nog steeds mogelijk, ook lease aanvragen worden in behandeling genomen en verwerkt. Voor vragen is onze klantenservice bereikbaar.

Er zijn op dit moment nog voldoende scooters voorradig, voor de actuele voorraad kunt u contact opnemen met de klantenservice. 

Personen met cruciale beroepen krijgen voorrang met reparaties. 

Gratis haal- en brengservice van uw nieuwe scooter of reparatie
Maak gebruik van de gratis haal en breng service in deze periode. Wanneer je een defect hebt aan je scooter, neem dan telefonisch contact op om een afspraak in te plannen. Onze chauffeurs komen je scooter gratis ophalen en na reparatie wordt deze weer teruggebracht. 

Bestellen van onderdelen of accessoires
Heeft u onderdelen nodig voor uw scooter of reparatie dan kan dit afgehaald worden. Het is alleen mogelijk dit op bestelling te doen. U belt dan naar onze klantenservice en geeft door welke onderdelen klaar gelegd moeten worden. Wij zorgen dat uw pakket op het afgesproken tijdstip klaar ligt. Wij kunnen ook uw bestelde pakket versturen, dit kan door een bestelling te plaatsen via onze webshop of door telefonisch uw bestelling te plaatsen. Wij zorgen dan dat uw pakket verstuurd wordt. 

Er is een afhaal en breng locatie deze is bij de ingang te vinden.

Is er een onduidelijkheid of heeft u vragen over de status van uw reparatie of levering van uw nieuwe scooter, neem dan contact op met onze klantenservice. 

Een moment geduld aub..
BETALEN IN DRIE TERMIJNEN MET IN3 TOT € 5000,-
NIET IN EEN KEER HET VOLLEDIGE BEDRAG BETALEN U kunt via onze partner IN3 Capayable uw aankoop in 3 termijnen betalen tegen 0% rente. De eerste termijn betaalt u direct bij het bestellen en na 30 dagen ontvangt u een verzoek om de 2e termijn te voldoen. Tot slot dient na 30 dagen de laatste termijn betaald te worden.

Voor deze betaalmethode wordt geen rente in rekening gebracht. Wel komen er voor deze methode €39,- aan administratiekosten bij. Via IN3 kunt u aankopen van 100 tot 5000 euro in termijnen betalen.

Hoe te bestellen?

Bij het bestellen van uw scooter kunt u onder aan het scherm kiezen voor twee opties. Aanbetaling of volledig bedrag. Kies voor volledig bedrag en plaats de scooter in uw winkelmand, vervolgens kiest u bij het afrekenen voor IN3 als betaalmethode. Zo simpel is het!
DE VOORDELEN VAN GESPREID BETALEN
 • Afbetalen in 3 termijnen
 • 0% rente
 • Betaalmethode zonder rente, lening of BKR registratie
Hoe werkt het

Kies & check

Kies in3 bij het afrekenen, het systeem doet een supersnelle gegevenscontrole.

1E BETALING EN VERZENDING

Je doet direct je eerste betaling en de bestelling wordt verzonden.

2E EN 3E BETALING

Binnen 30 dagen doe je de tweede betaling en binnen 60 dagen doe je de derde betaling.
Gespreid betalen met SprayPay

Met SprayPay – Gespreid betalen is het mogelijk om uw bestelling in 12,18, 24, 36, 48 of 60 maandelijkse termijnen te betalen. Wilt u eerder of extra aflossen? Dit kan altijd boetevrij. U heeft dus grip op de looptijd. Gespreid betalen is bij Lease-je-Scooter.nl mogelijk vanaf €250,- en tot €10.000,-.

De voordelen van SprayPay:
 • Geen éénmalige hoge uitgave
 • Extra of eerder aflossen is 100% boetevrij
 • Na 30 dagen wordt het eerste termijn geïncasseerd
Om gebruik te maken van de betaalmethode SprayPay dient u de volgende stappen te doorlopen:
 • Inkomens- en lastentoets
 • IDIN identificatie via uw bank
 • Overeenkomst + automatische incasso digitaal ondertekenen

Zodra de bestelling is goedgekeurd wordt de bestelling door Lease-je-Scooter.nl in behandeling genomen. Wilt u afrekenen met gespreid betalen, kies dan voor SprayPay bij betaalmethode.

Rekenvoorbeeld - Gespreid betalen
Bedrag Looptijd in maanden Vaste rente Bedrag per maand Totaal bedrag
€ 2195
12 10% € 192,55 € 2310,54
€ 2195
18 10% € 131,35
€ 2364,28
€ 2195
24 10% € 100,84
€ 2420,12
€ 2195
36 10% € 70,37 € 2533,38
€ 2195 48 10% € 55,69 € 2672,95
€ 2195
60 10% € 46,64 € 2798,63
Hoe kom ik in aanmerking voor gespreid betalen?

Gespreid betalen via SprayPay is mogelijk voor Nederlanders die in het bezit zijn van een Nederlandse bankrekening. Iedereen kan gespreid betalen aanvragen, maar de aanvraag wordt niet altijd goedgekeurd. Op basis van een aantal vragen over je financiële situatie en een BKR toetsing wordt je aanvraag beoordeeld door SprayPay. Aan de hand van deze gegevens wordt er bepaald of je aanvraag wordt goedgekeurd.

Kan ik mijn bestelling retourneren of annuleren?

Zodra SprayPay een bevestiging heeft ontvangen dat de bestelling is geannuleerd of volledig geretourneerd, vervalt de overeenkomst. Je bent SprayPay dus geen geld meer verschuldigd. Als je slechts een deel van je bestelling wilt annuleren of retourneren, wordt dit verrekend met het openstaande bedrag en wordt je maandbedrag automatisch aangepast.

Heeft het invloed op mijn BKR-registratie?

Een overeenkomst met SprayPay wordt altijd geregistreerd bij het BKR. Zolang alle maandelijkse termijnen op tijd worden betaald, heeft dit geen negatieve invloed op je BKR-registratie. Wanneer je meer dan twee maanden niet aan de betalingsverplichting hebt voldaan, is SprayPay verplicht om dit door te geven aan het BKR. Dit kan wel gevolgen hebben voor toekomstige overeenkomsten.

Hoeveel rente moet ik betalen?

SprayPay hanteert een rentepercentage van 10%. Stel jij wil graag een aankoopbedrag van €500,- gespreid betalen dan betaal je ongeveer € 2,- aan rente per maand op basis van 12 maanden. SprayPay biedt een aflopend krediet aan. Er wordt dus alleen rente betaald over het openstaande bedrag.

Kan ik ook zakelijke orders betalen met SprayPay?

Betalingen via SprayPay zijn alleen mogelijk voor consumenten, het is niet mogelijk om en zakelijke order te betalen via SprayPay. Wil je je zakelijke order leasen?

Meerdere betaalmethodes
Betaal het volledig bedrag of een aanbetaling van 250,- en het restant bij uitleveren.
Betalen in 3 termijnen tot 5.000 euro Tegen 0% rente
Het eerste deel direct via iDEAL, het tweede en derde deel betaalt u na 30 en 60 dagen.
Zakelijk betalen in 3 termijnen zonder rente Voor aankopen van 150 tot 30.000 euro
Het eerste deel direct via iDEAL, het tweede en derde deel betaalt u na 30 en 60 dagen.
Gespreid betalen tot 5000 euro Afbetalen in 12, 18, 24 of 36 maanden
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?