CentralScooters.nl® Officiele - site
 • Gratis geleverd door heel Nederland
 • Gratis ophaal- en brengservice bij onderhoud/reparatie
 • Officieel dealervan alle A merken
 • Gespreid betalenin 3, 12, 18, 24 en 36 maanden

Motorscooter kopen

Een motorscooter kopen wordt steeds populairder, mede door de snelle tijdwinst in een druk verkeer. Met een motorscooter manoeuvreer jij eenvoudig door de files door en sta jij altijd snel vooraan bij een stoplicht. Tegelijkertijd is een motorscooter lichter en kleiner dan een motor, waardoor een motorscooter een fijn vervoersmiddel is voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Een motorscooter kopen doe jij bij Central Scooters met een ruime keuze in verschillende modellen, kleuren en merken. Wij zijn officiële dealer van verschillende A-merken en hebben een uitgebreid aanbod in motorscooters van verschillende A-merken: van Kymco tot Vespa.Filteren

Brandstof

Merken

Motortype

Motorinhoud

Kleuren

Filteren

Wat is een motorscooter?

Een motorscooter is een ontzettend handig vervoersmiddel. En daar zijn wij het helemaal mee eens! Met een motorscooter kun jij overal makkelijk komen net als een normale scooter, maar op een snellere manier. Een motorscooter gaat namelijk een stuk harder dan een normale scooter, waardoor jij eenvoudig langere afstanden kunt afleggen.

Een motorscooter is ook wel een scooter met een grotere verbrandingsmotor. Een normale scooter heeft een maximale cilinderinhoud van 50cc. Dit is niet het geval bij een motorscooter. In de Nederlandse wet wordt ook wel beschreven dat alles boven de 50cc onder een motor valt. Het belangrijkste verschil tussen een normale scooter en een motorscooter ligt dus vooral aan de cilinderinhoud van het motorblok.

Een elektrische scooter met een vermogen boven de 4 kW valt ook onder de categorie van motorscooters.

Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor een motorrijbewijs?

Een motorscooter is niet een echte motor, maar alsnog heb jij wel een ander rijbewijs nodig dan bij een normale scooter. Voor het besturen van een motorscooter heb jij het motorrijbewijs A nodig. Hierin heb je verschillende nummer, zoals A, A1 en A2. De beginnende en jonge bestuurders krijgen vaak als eerst een A1 rijbewijs. Met een A1 rijbewijs kun jij maximaal op een motorscooter met 125cc en maximaal vermogen van 11kW rijden. Een A2 rijbewijs heeft een beperking tot 35 kW. Heb jij een A rijbewijs? Dan heb jij geen beperkingen met een motorscooter.

Weet jij niet zo goed waar jij onder valt of op wat voor motorscooter jij mag rijden? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Wat voor cc's heeft een motorscooter?

Zoals eerder beschreven, onderscheidt een motorscooter zich ten opzichte van een normale scooter door de grotere cilinderinhoud. Een grotere cilinderinhoud betekent ook wel meer kracht en een hogere snelheid. Een motorscooter wordt niet begrensd op een maximale snelheid en kan een stuk harder rijden. Wel is de maximale snelheid bij een motorscooter verschillend.

Een motorscooter met 125cc kan gemiddeld rond de 90 tot 100 km/u. Een motorscooter met 300cc kan gemiddeld rond de 140 tot 150 km/u. Door dit verschil is het belangrijk dat jij goed weet op wat voor wegen jij gaat rijden om de beste keuze te maken in een motorscooter. Rijd jij niet zo veel op snelwegen, dan is een motorscooter met 125cc vaak al voldoende.

Wat zijn de voordelen van een motorscooter?

Een motorscooter heeft veel voordelen. Ten eerste kun jij eenvoudig door de files manoeuvreren, waardoor jij snel thuis bent na een drukke werkdag. Wel dien jij rekening te houden dat het snelheidsverschil nooit groter mag zijn dan 10 km/u. Een andere bijkomstigheid is dat jij geen last hebt van parkeerkosten, want een motorscooter hoeft niet in een parkeervak geparkeerd te worden. Daarnaast is het brandstofverbruik van een motorscooter aanzienlijk lager dan een auto, waardoor jij minder vaak hoeft te tanken. En dat is natuurlijk een ideale financiële meevaller in de portemonnee!

Motorscooter kopen via Central Scooters

Central Scooters is een officiële dealer van alle A-merken in scooters en motorscooters. De snelheidsduivels kunnen hun hart ophalen bij ons, want bij ons kun jij ook terecht voor motorscooters. Naast een ruim aanbod in normale scooters hebben wij ook een ruim aanbod in motorscooters van minimaal 125cc. Bij ons kun jij terecht voor motorscooters van onder andere KymcoVespaPeugeot en Piaggio. Door ons ruime aanbod aan motorscooters zit er voor iedere rijder wel een motorscooter die bij hem of haar past.

Hoe kan ik een motorscooter kopen?In ons ruime assortiment op onze webshop kun jij eenvoudig een motorscooter kopen. Bekijk onze ruime aanbod op onze website en filter naar jouw favoriete merk, kleuren en motorinhoud. Zo vind jij snel jouw favoriete motorscooter. Heb jij een motorscooter gevonden die bij jou past? Kies voor scooter samenstellen en start het proces.

In het bestelproces kun jij kiezen voor extra accessoires op jouw motorscooter, zoals een alarm, hoezen of sloten. Wij zorgen ervoor dat jouw motorscooter rijklaar wordt gemaakt inclusief een geldig kenteken. Na het plaatsen van de bestelling bezorgen wij kosteloos de motorscooter bij jouw thuis af, door heel Nederland.

Uiteraard is het ook mogelijk om de motorscooter in onze showroom te komen bewonderen. Onze hypermoderne showroom is gevestigd in Oosterhout. Onze vakkundige adviseurs staan voor je klaar om je te adviseren over de beste motorscooters bij Central Scooters.

Hoe kan ik een motorscooter leasen?

Een motorscooter leasen kan gedaan worden via SprayPay. Via SprayPay is het mogelijk om een betaling te verspreiden over verschillende termijnen. Hierdoor hoef jij het bedrag niet in één keer te betalen, waardoor jij het bedrag nog even op jouw rekening kunt laten staan. Het leasetermijn via SprayPay ligt tussen 12 tot 36 maanden.

Een motorscooter leasen is geschikt voor iedereen die het bedrag graag even op zijn bank wilt houden, maar toch wilt genieten van de vrijheid en snelheid van een motorscooter. Een motorscooter leasen via SprayPay kan gedaan worden in onze webshop bij een aankoop tot €5000,-. Deze betaalmethode is te selecteren in het aankoopproces.

Bij het kiezen van deze betaalmethode vindt direct de beoordeling plaats, waardoor jij binnen no-time weet of jij in aanmerking komt voor het leasen van een motorscooter via SprayPay. Is de aanvraag akkoord? Dan kun jij een motorscooter leasen en is jouw bestelling rond!

Een motorscooter thuisbezorgen

Central Scooters heeft een gratis afleverservice door heel Nederland. Wij brengen jouw nieuwe motorscooter kosteloos bij jouw thuis af. Daarnaast maken wij het ook mogelijk om jouw scooter kosteloos te laten ophalen met onze ophaal- en brengservice voor onderhoud en reparatie.

Wij snappen als geen ander dat het belangrijk is om op jouw motorscooter te blijven rijden. Door deskundig onderhoud weet jij zeker dat jij zo lang mogelijk met jouw motorscooter kan doen. Naast professionele verkoop van motorscooters kun jij ook bij ons terecht voor deskundig onderhoud. Wij onderhouden vrijwel alle merken motorscooters. Daarnaast geven wij je graag advies over de onderhoudsbeurt aan jouw motorscooter.
Onze partners

Covid-19 maatregelen CentralscootersShowroom geopend op afspraak vanaf 3 maart
Werkplaats geopend op afspraak 
Vanwege de maatregelen die aangekondigd zijn door de overheid, hebben wij de volgende maatregelen moeten nemen: 
- Vanaf 3 maart is de showroom geopend op afspraak. Maak online een afspraak. Online bestellingen worden ook uitgeleverd.
- Wij halen je scooter op voor onderhoud en reparatie. Zoals gebruikelijk is dit gratis.

De volgende maatregelen gelden voor het ophalen en bezorgen van de scooters:
- Betalingen dienen via pin of Ideal voldaan te worden (bank overboeking). Contante betalingen worden ook geaccepteerd, alleen als dit met gepast geld is.
- Onze chauffeurs hanteren de richtlijnen van het RIVM, zo houden ze 1.5 meter afstand en hanteren de hygiëne voorschriften.

Levering aanvragen en online bestellingen
Online bestellen van scooters is nog steeds mogelijk, ook lease aanvragen worden in behandeling genomen en verwerkt. Voor vragen is onze klantenservice bereikbaar.

Er zijn op dit moment nog voldoende scooters voorradig, voor de actuele voorraad kunt u contact opnemen met de klantenservice. 

Personen met cruciale beroepen krijgen voorrang met reparaties. 

Gratis haal- en brengservice van uw nieuwe scooter of reparatie
Maak gebruik van de gratis haal en breng service in deze periode. Wanneer je een defect hebt aan je scooter, neem dan telefonisch contact op om een afspraak in te plannen. Onze chauffeurs komen je scooter gratis ophalen en na reparatie wordt deze weer teruggebracht. 

Bestellen van onderdelen of accessoires
Heeft u onderdelen nodig voor uw scooter of reparatie dan kan dit afgehaald worden. Het is alleen mogelijk dit op bestelling te doen. U belt dan naar onze klantenservice en geeft door welke onderdelen klaar gelegd moeten worden. Wij zorgen dat uw pakket op het afgesproken tijdstip klaar ligt. Wij kunnen ook uw bestelde pakket versturen, dit kan door een bestelling te plaatsen via onze webshop of door telefonisch uw bestelling te plaatsen. Wij zorgen dan dat uw pakket verstuurd wordt. 

Er is een afhaal en breng locatie deze is bij de ingang te vinden.

Is er een onduidelijkheid of heeft u vragen over de status van uw reparatie of levering van uw nieuwe scooter, neem dan contact op met onze klantenservice. 

Een moment geduld aub..
BETALEN IN DRIE TERMIJNEN MET IN3 TOT € 5000,-
NIET IN EEN KEER HET VOLLEDIGE BEDRAG BETALEN U kunt via onze partner IN3 Capayable uw aankoop in 3 termijnen betalen tegen 0% rente. De eerste termijn betaalt u direct bij het bestellen en na 30 dagen ontvangt u een verzoek om de 2e termijn te voldoen. Tot slot dient na 30 dagen de laatste termijn betaald te worden.

Voor deze betaalmethode wordt geen rente in rekening gebracht. Wel komen er voor deze methode €39,- aan administratiekosten bij. Via IN3 kunt u aankopen van 100 tot 5000 euro in termijnen betalen.

Hoe te bestellen?

Bij het bestellen van uw scooter kunt u onder aan het scherm kiezen voor twee opties. Aanbetaling of volledig bedrag. Kies voor volledig bedrag en plaats de scooter in uw winkelmand, vervolgens kiest u bij het afrekenen voor IN3 als betaalmethode. Zo simpel is het!
DE VOORDELEN VAN GESPREID BETALEN
 • Afbetalen in 3 termijnen
 • 0% rente
 • Betaalmethode zonder rente, lening of BKR registratie
Hoe werkt het

Kies & check

Kies in3 bij het afrekenen, het systeem doet een supersnelle gegevenscontrole.

1E BETALING EN VERZENDING

Je doet direct je eerste betaling en de bestelling wordt verzonden.

2E EN 3E BETALING

Binnen 30 dagen doe je de tweede betaling en binnen 60 dagen doe je de derde betaling.
BETALEN IN TERMIJNEN MET SPRAYPAY TOT € 5000,-
Hoe werkt het

ONLINE WINKELEN

Kies in de webshop het artikel dat je wil hebben.

BETALEN IN TERMIJNEN

Ga op de betaalpagina naar SprayPay – Gespreid betalen.

AFREKENEN

SprayPay betaalt het artikel waarna jij ons in termijnen terugbetaalt.

TERUGBETALEN

Na 30 dagen incasseren wij het eerste maandbedrag via automatische incasso.

BETALING AFGEROND

Alle termijnen betaalt en er staat geen bedrag meer open? Steun een Goed doel!
SCOOTER KOPEN, MAAR NIET IN EEN KEER HET VOLLEDIGE BEDRAG BETALEN? Met SprayPay kun je aankopen bij de webshop gespreid betalen. Erg handig als die ene aankoop even niet goed uitkomt of als je niet al je spaargeld wil besteden. Je kan bij SprayPay kiezen of je de aankoop in 12,18,24 of in 36 maanden wil betalen. Het is natuurlijk wel verstandig om een looptijd te kiezen die niet langer is dan de levensduur van het product dat je wil kopen.

Is het aankoopbedrag minimaal €250 dan bestaat de mogelijkheid om gespreid te betalen. Zodra je aangeeft via SprayPay gespreid te willen betalen, beoordelen wij aan de hand van een aantal checks, razendsnel je aanvraag.

Deze beoordeling vindt online plaats. Lange aanvraagtijden kennen we niet. Binnen enkele seconden weet je of je in aanmerking komt voor een krediet. Is de aanvraag akkoord dan kun je meteen genieten van je aankoop, alleen de levering nog even afwachten.
DE VOORDELEN VAN GESPREID BETALEN
 • Afbetalen in 12, 18, 24 of 36 maanden
 • Binnen enkele seconden weten of u in aanmerking komt
 • Alles online regelen, geen documenten per post
 • Alleen rente over het openstaande saldo
 • Maandelijkse betaling via automatische incasso
Meerdere betaalmethodes
Betaal het volledig bedrag of een aanbetaling van 250,- en het restant bij uitleveren.
Betalen in 3 termijnen tot 5000 euro Tegen 0% rente
Het eerste deel direct via iDEAL, het tweede en derde deel betaalt u na 30 en 60 dagen.
Gespreid betalen tot 5000 euro Afbetalen in 12, 18, 24 of 36 maanden