CentralScooters.nl® Officiële site
 • Gratis geleverd door heel Nederland
 • Gratis ophaal- en brengservice bij onderhoud/reparatie
 • Officieel dealervan alle A merken
 • Gespreid betalenin 3, 12, 18, 24, 36, 48 en 60 maanden

Motorscooter kopen

Een motorscooter kopen wordt steeds populairder, mede door de snelle tijdwinst in een druk verkeer. Met een motorscooter manoeuvreer jij eenvoudig door de files door en sta jij altijd snel vooraan bij een stoplicht. Tegelijkertijd is een motorscooter lichter en kleiner dan een motor, waardoor een motorscooter een fijn vervoersmiddel is voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Een motorscooter kopen doe jij bij Central Scooters met een ruime keuze in verschillende modellen, kleuren en merken. Wij zijn officiële dealer van verschillende A-merken en hebben een uitgebreid aanbod in motorscooters van verschillende A-merken: van Kymco tot Vespa.Filteren
Brandstof
Merken
Motortype
Motorinhoud
Kleuren
Filteren

Wat is een motorscooter?

Een motorscooter is een ontzettend handig vervoersmiddel. En daar zijn wij het helemaal mee eens! Met een motorscooter kun jij overal makkelijk komen net als een normale scooter, maar op een snellere manier. Een motorscooter gaat namelijk een stuk harder dan een normale scooter, waardoor jij eenvoudig langere afstanden kunt afleggen.

Een motorscooter is ook wel een scooter met een grotere verbrandingsmotor. Een normale scooter heeft een maximale cilinderinhoud van 50cc. Dit is niet het geval bij een motorscooter. In de Nederlandse wet wordt ook wel beschreven dat alles boven de 50cc onder een motor valt. Het belangrijkste verschil tussen een normale scooter en een motorscooter ligt dus vooral aan de cilinderinhoud van het motorblok.

Een elektrische scooter met een vermogen boven de 4 kW valt ook onder de categorie van motorscooters.

Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor een motorrijbewijs?

Een motorscooter is niet een echte motor, maar alsnog heb jij wel een ander rijbewijs nodig dan bij een normale scooter. Voor het besturen van een motorscooter heb jij het motorrijbewijs A nodig. Hierin heb je verschillende nummer, zoals A, A1 en A2. De beginnende en jonge bestuurders krijgen vaak als eerst een A1 rijbewijs. Met een A1 rijbewijs kun jij maximaal op een motorscooter met 125cc en maximaal vermogen van 11kW rijden. Een A2 rijbewijs heeft een beperking tot 35 kW. Heb jij een A rijbewijs? Dan heb jij geen beperkingen met een motorscooter.

Weet jij niet zo goed waar jij onder valt of op wat voor motorscooter jij mag rijden? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Wat voor cc's heeft een motorscooter?

Zoals eerder beschreven, onderscheidt een motorscooter zich ten opzichte van een normale scooter door de grotere cilinderinhoud. Een grotere cilinderinhoud betekent ook wel meer kracht en een hogere snelheid. Een motorscooter wordt niet begrensd op een maximale snelheid en kan een stuk harder rijden. Wel is de maximale snelheid bij een motorscooter verschillend.

Een motorscooter met 125cc kan gemiddeld rond de 90 tot 100 km/u. Een motorscooter met 300cc kan gemiddeld rond de 140 tot 150 km/u. Door dit verschil is het belangrijk dat jij goed weet op wat voor wegen jij gaat rijden om de beste keuze te maken in een motorscooter. Rijd jij niet zo veel op snelwegen, dan is een motorscooter met 125cc vaak al voldoende.

Wat zijn de voordelen van een motorscooter?

Een motorscooter heeft veel voordelen. Ten eerste kun jij eenvoudig door de files manoeuvreren, waardoor jij snel thuis bent na een drukke werkdag. Wel dien jij rekening te houden dat het snelheidsverschil nooit groter mag zijn dan 10 km/u. Een andere bijkomstigheid is dat jij geen last hebt van parkeerkosten, want een motorscooter hoeft niet in een parkeervak geparkeerd te worden. Daarnaast is het brandstofverbruik van een motorscooter aanzienlijk lager dan een auto, waardoor jij minder vaak hoeft te tanken. En dat is natuurlijk een ideale financiële meevaller in de portemonnee!

Motorscooter kopen via Central Scooters

Central Scooters is een officiële dealer van alle A-merken in scooters en motorscooters. De snelheidsduivels kunnen hun hart ophalen bij ons, want bij ons kun jij ook terecht voor motorscooters. Naast een ruim aanbod in normale scooters hebben wij ook een ruim aanbod in motorscooters van minimaal 125cc. Bij ons kun jij terecht voor motorscooters van onder andere KymcoVespaPeugeot en Piaggio. Door ons ruime aanbod aan motorscooters zit er voor iedere rijder wel een motorscooter die bij hem of haar past.

Hoe kan ik een motorscooter kopen?In ons ruime assortiment op onze webshop kun jij eenvoudig een motorscooter kopen. Bekijk onze ruime aanbod op onze website en filter naar jouw favoriete merk, kleuren en motorinhoud. Zo vind jij snel jouw favoriete motorscooter. Heb jij een motorscooter gevonden die bij jou past? Kies voor scooter samenstellen en start het proces.

In het bestelproces kun jij kiezen voor extra accessoires op jouw motorscooter, zoals een alarm, hoezen of sloten. Wij zorgen ervoor dat jouw motorscooter rijklaar wordt gemaakt inclusief een geldig kenteken. Na het plaatsen van de bestelling bezorgen wij kosteloos de motorscooter bij jouw thuis af, door heel Nederland.

Uiteraard is het ook mogelijk om de motorscooter in onze showroom te komen bewonderen. Onze hypermoderne showroom is gevestigd in Oosterhout. Onze vakkundige adviseurs staan voor je klaar om je te adviseren over de beste motorscooters bij Central Scooters.

Hoe kan ik een motorscooter leasen?

Een motorscooter leasen kan gedaan worden via SprayPay. Via SprayPay is het mogelijk om een betaling te verspreiden over verschillende termijnen. Hierdoor hoef jij het bedrag niet in één keer te betalen, waardoor jij het bedrag nog even op jouw rekening kunt laten staan. Het leasetermijn via SprayPay ligt tussen 12 tot 36 maanden.

Een motorscooter leasen is geschikt voor iedereen die het bedrag graag even op zijn bank wilt houden, maar toch wilt genieten van de vrijheid en snelheid van een motorscooter. Een motorscooter leasen via SprayPay kan gedaan worden in onze webshop bij een aankoop tot €5000,-. Deze betaalmethode is te selecteren in het aankoopproces.

Bij het kiezen van deze betaalmethode vindt direct de beoordeling plaats, waardoor jij binnen no-time weet of jij in aanmerking komt voor het leasen van een motorscooter via SprayPay. Is de aanvraag akkoord? Dan kun jij een motorscooter leasen en is jouw bestelling rond!

Een motorscooter thuisbezorgen

Central Scooters heeft een gratis afleverservice door heel Nederland. Wij brengen jouw nieuwe motorscooter kosteloos bij jouw thuis af. Daarnaast maken wij het ook mogelijk om jouw scooter kosteloos te laten ophalen met onze ophaal- en brengservice voor onderhoud en reparatie.

Wij snappen als geen ander dat het belangrijk is om op jouw motorscooter te blijven rijden. Door deskundig onderhoud weet jij zeker dat jij zo lang mogelijk met jouw motorscooter kan doen. Naast professionele verkoop van motorscooters kun jij ook bij ons terecht voor deskundig onderhoud. Wij onderhouden vrijwel alle merken motorscooters. Daarnaast geven wij je graag advies over de onderhoudsbeurt aan jouw motorscooter.
Onze partners

Verbouwing nieuw sales kantoor Wegens uitbreiding van ons nieuwe sales kantoor zijn wij vanaf vrijdag 12:00 gesloten tot en met zaterdag 03-02-2024 vanaf maandag zijn wij u weer graag van dienst.

Een moment geduld aub..
BETALEN IN DRIE TERMIJNEN MET IN3 TOT € 5000,-
NIET IN EEN KEER HET VOLLEDIGE BEDRAG BETALEN U kunt via onze partner IN3 Capayable uw aankoop in 3 termijnen betalen tegen 0% rente. De eerste termijn betaalt u direct bij het bestellen en na 30 dagen ontvangt u een verzoek om de 2e termijn te voldoen. Tot slot dient na 30 dagen de laatste termijn betaald te worden.

Voor deze betaalmethode wordt geen rente in rekening gebracht. Wel komen er voor deze methode €39,- aan administratiekosten bij. Via IN3 kunt u aankopen van 100 tot 5000 euro in termijnen betalen.

Hoe te bestellen?

Bij het bestellen van uw scooter kunt u onder aan het scherm kiezen voor twee opties. Aanbetaling of volledig bedrag. Kies voor volledig bedrag en plaats de scooter in uw winkelmand, vervolgens kiest u bij het afrekenen voor IN3 als betaalmethode. Zo simpel is het!
DE VOORDELEN VAN GESPREID BETALEN
 • Afbetalen in 3 termijnen
 • 0% rente
 • Betaalmethode zonder rente, lening of BKR registratie
Hoe werkt het

Kies & check

Kies in3 bij het afrekenen, het systeem doet een supersnelle gegevenscontrole.

1E BETALING EN VERZENDING

Je doet direct je eerste betaling en de bestelling wordt verzonden.

2E EN 3E BETALING

Binnen 30 dagen doe je de tweede betaling en binnen 60 dagen doe je de derde betaling.
Gespreid betalen met SprayPay

Met SprayPay – Gespreid betalen is het mogelijk om uw bestelling in 12,18, 24, 36, 48 of 60 maandelijkse termijnen te betalen. Wilt u eerder of extra aflossen? Dit kan altijd boetevrij. U heeft dus grip op de looptijd. Gespreid betalen is bij Lease-je-Scooter.nl mogelijk vanaf €250,- en tot €10.000,-.

De voordelen van SprayPay:
 • Geen éénmalige hoge uitgave
 • Extra of eerder aflossen is 100% boetevrij
 • Na 30 dagen wordt het eerste termijn geïncasseerd
Om gebruik te maken van de betaalmethode SprayPay dient u de volgende stappen te doorlopen:
 • Inkomens- en lastentoets
 • IDIN identificatie via uw bank
 • Overeenkomst + automatische incasso digitaal ondertekenen

Zodra de bestelling is goedgekeurd wordt de bestelling door Lease-je-Scooter.nl in behandeling genomen. Wilt u afrekenen met gespreid betalen, kies dan voor SprayPay bij betaalmethode.

Rekenvoorbeeld - Gespreid betalen
Bedrag Looptijd in maanden Vaste rente Bedrag per maand Totaal bedrag
€ 2195
12 10% € 192,55 € 2310,54
€ 2195
18 10% € 131,35
€ 2364,28
€ 2195
24 10% € 100,84
€ 2420,12
€ 2195
36 10% € 70,37 € 2533,38
€ 2195 48 10% € 55,69 € 2672,95
€ 2195
60 10% € 46,64 € 2798,63
Hoe kom ik in aanmerking voor gespreid betalen?

Gespreid betalen via SprayPay is mogelijk voor Nederlanders die in het bezit zijn van een Nederlandse bankrekening. Iedereen kan gespreid betalen aanvragen, maar de aanvraag wordt niet altijd goedgekeurd. Op basis van een aantal vragen over je financiële situatie en een BKR toetsing wordt je aanvraag beoordeeld door SprayPay. Aan de hand van deze gegevens wordt er bepaald of je aanvraag wordt goedgekeurd.

Kan ik mijn bestelling retourneren of annuleren?

Zodra SprayPay een bevestiging heeft ontvangen dat de bestelling is geannuleerd of volledig geretourneerd, vervalt de overeenkomst. Je bent SprayPay dus geen geld meer verschuldigd. Als je slechts een deel van je bestelling wilt annuleren of retourneren, wordt dit verrekend met het openstaande bedrag en wordt je maandbedrag automatisch aangepast.

Heeft het invloed op mijn BKR-registratie?

Een overeenkomst met SprayPay wordt altijd geregistreerd bij het BKR. Zolang alle maandelijkse termijnen op tijd worden betaald, heeft dit geen negatieve invloed op je BKR-registratie. Wanneer je meer dan twee maanden niet aan de betalingsverplichting hebt voldaan, is SprayPay verplicht om dit door te geven aan het BKR. Dit kan wel gevolgen hebben voor toekomstige overeenkomsten.

Hoeveel rente moet ik betalen?

SprayPay hanteert een rentepercentage van 10%. Stel jij wil graag een aankoopbedrag van €500,- gespreid betalen dan betaal je ongeveer € 2,- aan rente per maand op basis van 12 maanden. SprayPay biedt een aflopend krediet aan. Er wordt dus alleen rente betaald over het openstaande bedrag.

Kan ik ook zakelijke orders betalen met SprayPay?

Betalingen via SprayPay zijn alleen mogelijk voor consumenten, het is niet mogelijk om en zakelijke order te betalen via SprayPay. Wil je je zakelijke order leasen?

Meerdere betaalmethodes
Betaal het volledig bedrag of een aanbetaling van 250,- en het restant bij uitleveren.
Betalen in 3 termijnen tot 5.000 euro Tegen 0% rente
Het eerste deel direct via iDEAL, het tweede en derde deel betaalt u na 30 en 60 dagen.
Zakelijk betalen in 3 termijnen zonder rente Voor aankopen van 150 tot 30.000 euro
Het eerste deel direct via iDEAL, het tweede en derde deel betaalt u na 30 en 60 dagen.
Gespreid betalen tot 5000 euro Afbetalen in 12, 18, 24 of 36 maanden
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?