CentralScooters.nl® Officiële site
 • Geleverd door heel Nederland
 • Ophaal- en brengservice bij onderhoud/reparatie
 • Officieel dealervan alle A merken
 • Gespreid betalenin 3, 12, 18, 24, 36, 48 en 60 maanden

Elektrische scooters

Wil jij graag een elektrische scooter of e scooter kopen? Bij Central Scooters ben jij aan het juiste adres! Elektrische scooters worden steeds populairder door de lage onderhoudskosten en hoge actieradius. Het verschil tussen elektrische scooters en benzinescooters komt door het vervangen van het motorblok naar een elektroblok. Wij hebben een ruim aanbod in elektrische scooters. Tevens is het mogelijk om een een e-scooter in termijnen te betalen. Central Scooters is een officiële dealer van alle A-merken in elektrische scooters, waaronder Segway, Iva, Ecooter, DTS, BTC, Vespa en NIU. Wij zijn jouw betrouwbare scooterspecialist in elektrische scooters. 
 


Filteren
Actieradius
Accu Ah
Motor vermogen
Merken
Kleuren
Filteren

Wat zijn elektrische scooters?

Eigenlijk is een elektrische scooter (ofwel e scooter) simpelweg een normale scooter waarbij het motorblok is vervangen voor een elektromotor. In plaats van benzine te tanken, doe jij nu jouw accu opladen. Dit is goedkoper dan tanken wat erg prettig is voor jouw portemonnee. Net zoals een benzinescooter is een elektrische scooter ook te koop als 25 km/u scooter of als 45 km/u bromscooter. Een andere benaming voor een elektrische scooter is ook wel e scooter, e-scooter, escooter, e-snorfiets, e-snorscooter, e-brommer of een e-bromfiets.

De voordelen van elektrische scooters

Als je kiest voor een e scooter brengt dat vele voordelen met zich mee. Deze scooters zijn betrouwbaarder en je bespaart een hoop geld. Hieronder vind jij de voordelen als je kiest voor een elektrische scooter:
 • - Geen startproblemen: bij een elektrische scooter hoef je je geen zorgen te maken over startproblemen, omdat de elektromotor altijd direct klaar is voor gebruik. Je hoeft hem niet warm te laten lopen of in te rijden.
 • - 95% minder onderhoud- en storingsgevoelig: een normale benzinemotor bestaat uit meer dan honderd verschillende onderdelen en een groot deel hiervan is constant in beweging. Bij een normale scooter kan je veel problemen hebben aan de zuigerveren, bougie, kleppen, koppeling en uitlaat. Dit in tegenstelling tot een elektromotor welke uit één onderdeel bestaat. Deze is vaak rechtstreeks verbonden met het achterwiel. Doordat deze techniek veel eenvoudiger is, is een E-scooter minder onderhouds- en storingsgevoelig.
 • - Erg krachtig: een elektromotor is veel krachtiger dan een benzinemotor. Je kan dus sneller optrekken en bent sneller op topsnelheid. Dit is erg handig als je een heuvel op moet, want dit gaat erg soepel.
 • - Overal kunnen rijden: milieuzones kunnen je niet tegenhouden.
 • - Goed voor het milieu: als je kiest voor een elektrische scooter heb je geen last van stinkende en vervuilende uitlaatgassen.
 • - Erg goedkoop rijden (50 cent per 100km): Met een normale scooter ben je gemiddeld 2 euro per 50 kilometer kwijt. Als je dit vergelijkt met een elektromotor zouden deze kosten rond de 30 cent liggen.
 • - Erg stil: een e-scooter is erg stil. Het enige wat je hoort zijn de banden op het asfalt. Op deze manier ben je dus nooit andere mensen tot last.
Met een elektrische scooter bespaar jij naast brandstofkosten ook op de onderhoudskosten. Misschien lijkt het een dure investering, maar in principe is het zelfs een stuk goedkoper na het aanschaffen van een elektrische scooter ten opzichte van een benzinescooter.

De nadelen van een elektrische scooter

Een elektrische scooter heeft heel veel voordelen, echter zijn er ook enkele nadelen ten opzichte van een benzinescooter. Bij een benzinescooter is het mogelijk om een langere stuk te rijden met een volle tank. Een elektrische scooter heeft een iets korter bereik. Hierdoor dien jij vaker de accu op te laden met een lange afstandsrit. Uiteraard is een accu update mogelijk en kunnen er in vele elektrische scooters een tweede accu worden geplaatst. Hierin adviseren wij je graag.

Een ander nadeel aan een elektrische scooter is de snelheid van het opladen. Een tankstation voor een benzinescooter is vaak binnen 5 minuten al te vinden en het volladen van een accu kan enkele uren duren. Hierdoor is het verstandig om jouw elektrische scooter in de nacht op te laden, zodat jij de volgende dag weer met een volgeladen accu de weg op kan.

Nooit meer problemen met een e scooter

Yes! Elektrische scooters ervaren vrijwel nooit meer startproblemen. Een elektromotor is direct klaar voor gebruik. Je hoeft een elektromotor niet warm te rijden, waardoor jij al direct gas kunt geven en snel op weg kunt naar jouw bestemming. Het vermogen van een elektromotor is altijd goed ongeacht de temperatuur.

Minder onderhoudskosten

Wist je al dat elektrische scooters veel minder onderhoud nodig hebben dan benzinescooters? Een normale benzinescooter bestaat uit honderden onderdelen, waarvan veel onderdelen in beweging zijn. Hierdoor is een benzinescooter een stuk meer slijtage- en onderhoudsgevoelig. Bij een elektrische scooter / e scooter heb jij enkel te maken met slechts één onderdeel, namelijk de elektromotor. Deze techniek is een stuk eenvoudiger en is veel minder onderhouds- en storingsgevoelig. Het enige waar jij op dient te letten zijn de banden en de remmen, echter is dat nog steeds een stuk goedkoper dan honderd andere onderdelen.

Milieuvriendelijk

Een fijne bijkomstigheid aan een elektrische scooter / e scooter is dat deze scooters geen lawaai maken, oftewel je rijdt heerlijk stil over de weg heen. Daarnaast heb jij ook geen last van schadelijke uitlaatgassen. Een elektrische scooter is stil. Het enige wat je kunt horen is het geruis van de banden. Jouw buren zullen vast en zeker blij met je zijn in de avond, want je hoeft hen niet meer wakker te maken!

In Nederland zijn er ook milieu zones te vinden. Met een elektrische scooter mag jij deze zones betreden, doordat een elektrische scooter geen uitlaatgassen uitstoot.

Goedkoop scooter rijden

Met een normale scooter ben jij ongeveer 2 euro kwijt per 50 kilometer. Een elektrische scooter / e scooter is in de kosten per kilometer een stuk goedkoper. De kosten liggen namelijk rond 30 cent per 50 kilometer. Daarnaast zijn de onderhoudskosten van een elektrische scooter aanzienlijk minder, omdat een elektrische scooter veel minder onderhoud nodig heeft. Met een elektrische scooter kun jij dus een stuk goedkoper rijden dan met een benzinescooter!

Een elektromotor versus benzinemotor

Een elektromotor is veel krachtiger dan een benzinemotor. Dit houdt in dat jij met een elektrische scooter sneller kunt optrekken en sneller op topsnelheid bent. Daarnaast is de kracht continue aanwezig, waardoor jij makkelijker een helling kunt opgaan. Wel is dit per elektrische scooter verschillend, dus lees vooral even de productspecificaties in onze webshop door.

De actieradius van elektrische scooters

Het aantal kilometer dat jij kunt rijden met een elektrische scooter / e scooter wordt beschreven met de actieradius. De actieradius is dus ook wel het rijbereik van de elektrische scooter. De actieradius van een elektrische scooter ligt ongeveer tussen de 60 en 120 kilometer per opgeladen accu. Daarnaast is het mogelijk om een tweede accu te plaatsen, waardoor de actieradius wordt verdubbeld. Deze upgrade is mogelijk via Central Scooters en kan direct gedaan worden bij de aankoop van jouw elektrische scooter. Weet jij niet zo goed of jij dit wilt? Onze vakkundige adviseurs adviseren je graag hierin.

Welke verschillende soorten accu's zijn er?

Net zoals andere elektrische vervoersmiddelen heb je bij elektrische scooters ook vier verschillende soorten accu's. Per fabrikant is het verschillend welke accu daadwerkelijk wordt geplaatst in een elektrische scooter / e scooter. Mede door de accu wordt de prijs bepaalt van de elektrische scooter, want de ene accu is goedkoper dan een ander. Bij Central Scooters vind jij enkel producten van A-merken met de hoogste kwaliteit.

De meest voorkomende soorten accu's zijn: Lood, Lood/Gel, Gel en Lithium. Een elektrische scooter / e scooter met een loodaccu heeft vaak een lagere aanschafprijs dan een elektrische scooter met een Lithium accu.

Het verschil in de vier verschillende type accu's voor elektrische scooters zit in het volgende:
 • - Een Loodaccu is een stuk goedkoper, maar erg zwaar. Deze accu heeft een levensduur van gemiddeld 500 oplaadbeurten.
 • - De Lood/Gel-accu is wat lichter en heeft een langere levensduur dan een Lood-accu. Deze accu is beter bestand tegen lage temperaturen en is in staat zijn capaciteit vast te houden.
 • - De Gel accu is beter dan de bovenste twee. Deze accu is wat duurder, maar daar staat tegenover dat deze accu een langere levensduur heeft.
 • - De duurste accu is de Lithium-accu. Lithium is erg licht van gewicht, waardoor hij makkelijk uitneembaar is en kan tot wel 2000 keer worden opgeladen. Daarnaast is een Lithium-accu erg snel opgeladen. Binnen een paar uur is de accu tot wel 75% opgeladen.
De accu kan bepalend zijn voor het aanschaffen van een elektrische scooter. Indien jij graag lang wilt rijden, is het wenselijk om een elektrische scooter met een Lithium accu aan te schaffen. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om te upgraden naar een Lithium accu.

Het opladen van een elektrische scooter

De tijd die jouw e -scooter nodig heeft om helemaal opgeladen te zijn verschilt per scooter. Gemiddeld kost het opladen van een elektrische scooter 6 uur. Deze tijd hangt af van de acculader, de hoeveelheid energie die nog in de accu zit en de technologie van de accu.

Daarnaast is de laadtijd van een elektrische scooter afhankelijk van het soort accu die jij hebt. Een lood of gel accu heeft meer tijd nodig dan een Lithium accu. Het opladen van een Lithium accu kan namelijk 2 keer zo snel gaan. Een lood of gel accu heeft ongeveer 4 tot 5 uur nodig voor 75% opladen en een Lithium accu slechts 2 uur.

Tevens kunnen loodaccu's minder vaak opgeladen worden dan een Lithium accu. Lithium accu's kunnen tot wel 2000 keer worden opgeladen en een lood accu ongeveer 500 keer. De levensduur van een Lithium accu is dus viermaal langer. Hierdoor is het raadzaam om een lood accu te upgraden naar een Lithium accu, zodat jij langer kunt genieten van jouw elektrische scooter en meer kilometers kunt rijden.

Welke elektrische scooters zijn het beste?

Welke elektrische scooters het beste zijn, hangt echt af van jouw persoonlijke voorkeuren. De ene vindt een lange actieradius belangrijk en de ander geeft zijn voorkeur aan een goede prijs/kwaliteitverhouding. Bij Central Scooters heb jij een ruime keuze in elektrische scooters. Wij zijn officiële dealer van onder andere AGM, BTC, Ecooter, Iva, Lifan, NIU, Segway, Super Soco, Sym, Vespa en Yadea.

Verschillende merken
Doordat elk merk anders is, hebben wij alvast de verschillende merken met enkele belangrijke eigenschappen beschreven. Hierdoor is het voor jou nóg makkelijker om een keuze te maken in een elektrische scooter.
 • - AGM is een merk voor iedere portemonnee. Zij bieden zowel goedkope als dure scooters aan, waaronder elektrische scooters. AGM is een Nederlands merk en hecht een grote waarde aan hoogwaardige kwaliteit en moderne technieken, waardoor de scooters ontzettend fijn rijden.
 • - BTC is een Nederlands scootermerk en staat bekend om de beste prijs-kwaliteitsverhouding. De trendy elektrische scooters van BTC zijn ontzettend hip en modern met de laatste technologieën tegen een scherpe prijs.
 • - Ecooter is al ruim 25 jaar gespecialiseerd in elektrische scooters. Ecooter hecht een grote waarde aan de ultieme rijervaring tegen een scherpe prijs. De onderdelen van Ecooter zijn van hoge kwaliteit en de rijeigenschappen zijn optimaal.
 • - Iva is een Nederlands merk met stijlvolle elektrische scooters tegen een betaalbare prijs. Deze elektrische scooters zijn hip, trendy en comfortabel. De prijs-kwaliteitsverhouding is ook erg goed.
 • - Lifan is een scooter merk die e-scooters produceert met de laatste innovatieve snufjes. Deze scooters worden aangedreven door een krachtige Bosch elektromotor wat zorgt voor uitstekende prestaties.
 • - NIU is een elektrische smart scooter merk en maakt gebruik van de nieuwste technologieën en designs. Dit doen zij onder andere door een Lithium-Ion accu, BOSCH + FOC aandrijving en de NIU app.
 • - Segway produceert hoogkwalitatieve elektrische scooters. De Segway scooters zijn voorzien van de laatste technologie en innovatieve snufjes, zoals de RideyGo, Golden Riding Triangle en nog veel meer.
 • - Super Soco is een scootermerk met ultra moderne scooters. Deze scooters zijn voorzien van een sterke motor en een Lithium batterij. Met een Super Soco scooter ga jij echt voor kwaliteit.
 • - Sym heeft sportieve en city scooters voor jong en oud. Deze scooters lopen voorop in de moderne technieken. Daarnaast is een Sym scooter betaalbaar en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.
 • - Vespa is één van de bekendste scootermerken ter wereld. Zelfs de elektrische scooters van Vespa hebben de echte Italiaanse looks. Deze scooter kenmerken zich door de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verfijnde designs.
Welk rijbewijs heb ik nodig voor een elektrische scooter?
Als je jouw autorijbewijs hebt gehaald, krijg je automatisch rijbewijs AM waarmee jij alle elektrische scooters van Central Scooters mag besturen. Als jij enkel beschikt over een AM-rijbewijs mag jij ook alle elektrische scooters van Central Scooters besturen.

Een elektrische scooter kopen bij Central Scooters
Wil je een elektrische scooter kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Via de webshop van Central Scooters kun je online een elektrische scooter aanschaffen. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om fysiek in onze showroom in Oosterhout (nabij Breda) langs te komen om jouw nieuwe elektrische scooter te komen bewonderen.  

Zodra jij jouw elektrische scooter via Central Scooter koopt, geniet jij van verschillende voordelen. Het aanbod in elektrische scooters is erg gevarieerd, waardoor wij voor elke prijsrange wel een elektrische scooter kunnen aanbieden. Heb jij een elektrische scooter gevonden die bij jou past? Dan leveren wij jouw nieuwe scooter kosteloos bij jouw thuis af! Wil jij later jouw scooter laten repareren indien nodig? Ook dat kan! Wij komen ook jouw elektrische scooter ophalen en thuisbrengen voor een onderhoudsbeurt of schadeherstel.

In drie termijnen betalen
Het is mogelijk om jouw elektrische scooter in 3 termijnen te betalen via IN3. Tijdens het afrekenen betaal jij direct het eerste termijn. Het tweede termijn betaal jij na 30 dagen en het derde termijn betaal jij na 60 dagen. Hierdoor kun jij binnen 60 dagen jouw elektrische scooter afbetalen zonder bijkomende rente of BKR check. Deze optie is ideaal voor degene die gespreid wilt betalen zonder enige rente of lening. Wil jij graag jouw scooter leasen? Dat is ook mogelijk, lees hieronder verder.

Een elektrische scooter leasen
Als je niet over een groot budget beschikt, kan je er ook voor kiezen om een scooter te leasen bij Central Scooters via SprayPay. Je kiest ervoor om maandelijks een laag bedrag te betalen via SprayPay. Afbetalen van een elektrische scooter kan in 12, 24, 36, 48, 60 of 72 maanden. Na goedkeuring van het leasecontract bij SprayPay krijg jij jouw E-scooter gelijk mee naar huis of wordt hij thuis afgeleverd.

De oplossing in grote steden
Wij zijn ervan overtuigd dat een elektrische scooter de ideale oplossing is in grote steden. Mede door de verschillende milieuzones hoef jij nooit meer zorgen te maken of jij ergens niet mag rijden. Met een elektrische scooter kun jij overal naar toe. Daarnaast draag jij ook bij aan de schonere lucht in een grote stad, want met een elektrische scooter heb jij geen vieze uitstoot meer. Ook zijn steeds meer gemeenten bezig om een subsidie te geven aan iedereen die elektrisch wilt rijden. Houd dit dus ook zeker in de gaten!

Proefrijden mogelijk
Wij begrijpen dat een proefrit maken op jouw nieuwe elektrische scooter erg prettig is. In onze showroom in Oosterhout ben jij van harte welkom om langs te komen voor een proefrit. Ons adres is Vaartweg 11A in Oosterhout (nabij Breda). Kom gerust langs voor een proefrit en de beste service van onze medewerkers.

Hulp nodig bij het maken van een keuze?
Mocht je in de tussentijd graag advies willen hebben over een elektrische scooter? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Van maandag tot en met vrijdag zijn wij bereikbaar tussen 8:00 en 18:00 en op zaterdag zijn wij bereikbaar tussen 09:00 en 17:00 uur. Wij zijn bereikbaar via het telefoonnummer 0162 453 880, stuur een bericht via WhatsApp naar 06 13990974 of mail naar info@centralscooters.nl.
 
Onze partners

Verbouwing nieuw sales kantoor Wegens uitbreiding van ons nieuwe sales kantoor zijn wij vanaf vrijdag 12:00 gesloten tot en met zaterdag 03-02-2024 vanaf maandag zijn wij u weer graag van dienst.

Een moment geduld aub..
iDEAL in3 - Spreid je betaling in 3 keer zonder rente
Wil je jouw aankoop niet in één keer betalen? Met iDEAL in3 kun je jouw aankoop gespreid over 3 termijnen binnen 60 dagen betalen, zonder enige extra kosten. Dit geldt voor aankopen vanaf €50,- tot maximaal €5.000,-.

Voordat je betaling wordt verwerkt, voeren we een snelle controle van je gegevens uit. Mocht je betalingsverzoek om wat voor reden dan ook niet worden goedgekeurd, neem dan gerust contact met ons op of kies een andere betaalmethode. Voor meer details over iDEAL in3, bezoek onze website.
Hoe werkt het

Kies bij het afrekenen voor iDEAL in3:

Selecteer iDEAL in3 als betaalmethode, waarna een snelle controle van je gegevens plaatsvindt.

Eerste betaling & verzending:

Doe de eerste betaling, een derde van het totale bedrag, via iDEAL en je bestelling wordt direct verzonden.

Vervolgtermijnen:

De tweede termijn betaal je binnen 30 dagen, en de derde termijn binnen 60 dagen. Wij sturen je tijdig herinneringen, zodat je geen betaling mist.
in3 Business - Zakelijk betalen in 3 termijnen zonder rente
De nieuwe manier van zakelijk betalen in3 Business is de nieuwe betaalmethode in samenwerking met Rabobank waarmee je zakelijke aankopen in 3 delen kunt betalen, zonder rente of extra kosten!

Je betaalt direct een derde deel. De tweede termijn betaal je binnen 30 dagen en de derde termijn binnen 60 dagen. Heel eenvoudig via iDEAL.

Hiermee behoud je grip op je cashflow, loop je minder risico en heb je maximaal betaalgemak en flexibiliteit.
Hoe werkt het

Kies in3 Business als betaalmethode

Kies in3 Business in de checkout van de webshop of als betaaloptie op een digitale factuur en doorloop het verificatieproces. Dit duurt slechts 2 minuten.

Betaling en verzending

Betaal direct een derde deel van je bestelling. Deze wordt vervolgens door de verkoper verzonden.

Betaal je 2e en 3e termijn

Binnen 30 dagen voldoe je de tweede betaling en binnen 60 dagen de derde betaling.
Gespreid betalen met SprayPay

Met SprayPay – Gespreid betalen is het mogelijk om uw bestelling in 12,18, 24, 36, 48 of 60 maandelijkse termijnen te betalen. Wilt u eerder of extra aflossen? Dit kan altijd boetevrij. U heeft dus grip op de looptijd. Gespreid betalen is bij Lease-je-Scooter.nl mogelijk vanaf €250,- en tot €10.000,-.

De voordelen van SprayPay:
 • Geen éénmalige hoge uitgave
 • Extra of eerder aflossen is 100% boetevrij
 • Na 30 dagen wordt het eerste termijn geïncasseerd
Om gebruik te maken van de betaalmethode SprayPay dient u de volgende stappen te doorlopen:
 • Inkomens- en lastentoets
 • IDIN identificatie via uw bank
 • Overeenkomst + automatische incasso digitaal ondertekenen

Zodra de bestelling is goedgekeurd wordt de bestelling door Lease-je-Scooter.nl in behandeling genomen. Wilt u afrekenen met gespreid betalen, kies dan voor SprayPay bij betaalmethode.

Rekenvoorbeeld - Gespreid betalen
Bedrag Looptijd in maanden Vaste rente Bedrag per maand Totaal bedrag
€ 2195
12 10% € 192,55 € 2310,54
€ 2195
18 10% € 131,35
€ 2364,28
€ 2195
24 10% € 100,84
€ 2420,12
€ 2195
36 10% € 70,37 € 2533,38
€ 2195 48 10% € 55,69 € 2672,95
€ 2195
60 10% € 46,64 € 2798,63
Hoe kom ik in aanmerking voor gespreid betalen?

Gespreid betalen via SprayPay is mogelijk voor Nederlanders die in het bezit zijn van een Nederlandse bankrekening. Iedereen kan gespreid betalen aanvragen, maar de aanvraag wordt niet altijd goedgekeurd. Op basis van een aantal vragen over je financiële situatie en een BKR toetsing wordt je aanvraag beoordeeld door SprayPay. Aan de hand van deze gegevens wordt er bepaald of je aanvraag wordt goedgekeurd.

Kan ik mijn bestelling retourneren of annuleren?

Zodra SprayPay een bevestiging heeft ontvangen dat de bestelling is geannuleerd of volledig geretourneerd, vervalt de overeenkomst. Je bent SprayPay dus geen geld meer verschuldigd. Als je slechts een deel van je bestelling wilt annuleren of retourneren, wordt dit verrekend met het openstaande bedrag en wordt je maandbedrag automatisch aangepast.

Heeft het invloed op mijn BKR-registratie?

Een overeenkomst met SprayPay wordt altijd geregistreerd bij het BKR. Zolang alle maandelijkse termijnen op tijd worden betaald, heeft dit geen negatieve invloed op je BKR-registratie. Wanneer je meer dan twee maanden niet aan de betalingsverplichting hebt voldaan, is SprayPay verplicht om dit door te geven aan het BKR. Dit kan wel gevolgen hebben voor toekomstige overeenkomsten.

Hoeveel rente moet ik betalen?

SprayPay hanteert een rentepercentage van 10%. Stel jij wil graag een aankoopbedrag van €500,- gespreid betalen dan betaal je ongeveer € 2,- aan rente per maand op basis van 12 maanden. SprayPay biedt een aflopend krediet aan. Er wordt dus alleen rente betaald over het openstaande bedrag.

Kan ik ook zakelijke orders betalen met SprayPay?

Betalingen via SprayPay zijn alleen mogelijk voor consumenten, het is niet mogelijk om en zakelijke order te betalen via SprayPay. Wil je je zakelijke order leasen?

Meerdere betaalmethodes
Betaal het volledig bedrag of een aanbetaling van 250,- en het restant bij uitleveren.
Betalen in 3 termijnen tot 5.000 euro Tegen 0% rente
Het eerste deel direct via iDEAL, het tweede en derde deel betaalt u na 30 en 60 dagen.
Zakelijk betalen in 3 termijnen zonder rente Voor aankopen van 150 tot 30.000 euro
Het eerste deel direct via iDEAL, het tweede en derde deel betaalt u na 30 en 60 dagen.
Gespreid betalen tot 5000 euro Afbetalen in 12, 18, 24 of 36 maanden
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?