CentralScooters.nl® Officiele - site
 • Gratis geleverd door heel Nederland
 • Gratis ophaal- en brengservice bij onderhoud/reparatie
 • Officieel dealervan alle A merken
 • Gespreid betalenin 3, 12, 18, 24 en 36 maanden

Elektrische scooter kopen

Bij een elektrische scooter, ofwel e-scooter, is het benzine motorblok vervangen door een elektromotor. Central Scooters is een officiële dealer van alle A-merken in elektrische scooters, waaronder Segway, Iva, Ecooter, DTS, BTC, Vespa en NIU. Wij zijn jouw betrouwbare scooterspecialist in elektrische scooters. 

Filteren

Actieradius

Motor vermogen

Accu Ah

Merken

Kleuren

Filteren

Wat is een elektrische scooter?

Een elektrische scooter wordt steeds populairder in Nederland. De kosten in onderhoud zijn veel lager en daarnaast is deze elektrische variant een stuk beter voor het milieu. Bij een elektrische scooter hoef je geen benzine te tanken, maar moet jij de accu opladen. Bovendien is dat goedkoper dan tanken. Een elektrische scooter kun je bij ons aanschaffen als 25km/u snorscooter of -brommer en als 45km/u bromscooter en -fiets.

Wat zijn de voordelen van een elektrische scooter?

Als je kiest voor een E-scooter brengt dat vele voordelen met zich mee. Deze scooters zijn betrouwbaarder en je bespaart een hoop geld. Hieronder vind jij de voordelen als je kiest voor een elektrische scooter:

 • - Geen startproblemen: bij een elektrische scooter hoef je je geen zorgen te maken over startproblemen, omdat de elektromotor altijd direct klaar is voor gebruik. Je hoeft hem niet warm te laten lopen of in te rijden.
 • - 95% minder onderhoud- en storingsgevoelig: een normale benzinemotor bestaat uit meer dan honderd verschillende onderdelen en een groot deel hiervan is constant in beweging. Bij een normale scooter kan je veel problemen hebben aan de zuigerveren, bougie, kleppen, koppeling en uitlaat. Dit in tegenstelling tot een elektromotor welke uit één onderdeel bestaat. Deze is vaak rechtstreeks verbonden met het achterwiel. Doordat deze techniek veel eenvoudiger is, is een E-scooter minder onderhouds- en storingsgevoelig.
 • - Erg krachtig: een elektromotor is veel krachtiger dan een benzinemotor. Je kan dus sneller optrekken en bent sneller op topsnelheid. Dit is erg handig als je een heuvel op moet, want dit gaat erg soepel.
 • - Overal kunnen rijden: milieuzones kunnen je niet tegenhouden.
 • Goed voor het milieu: als je kiest voor een elektrische scooter heb je geen last van stinkende en vervuilende uitlaatgassen.
 • - Erg goedkoop rijden (50 cent per 100km): Met een normale scooter ben je gemiddeld 2 euro per 50 kilometer kwijt. Als je dit vergelijkt met een elektromotor zouden deze kosten rond de 30 cent liggen.
 • - Erg stil: een E-scooter is erg stil. Het enige wat je hoort zijn de banden op het asfalt. Op deze manier ben je dus nooit andere mensen tot last.

Wat is de actieradius van een E-scooter?

De actieradius van een elektrische scooter ligt ongeveer tussen de 60 en 120 kilometer per opgeladen accu. Gelukkig is er altijd de mogelijkheid om de accu te upgraden naar bijvoorbeeld twee accu's of een andere accu. Hier adviseren de vakkundige specialisten van Central Scooters jou graag in.

Welke verschillende soorten accu's zijn er?

Je hebt vier verschillende soorten accu's. Welke accu er wordt gebruikt hangt af van het type elektrische scooter en de fabrikant. De accu bepaalt vaak de prijs van de scooter, omdat de ene technologie goedkoper is dan de ander. Bij Central Scooters vind jij elektrische scooters van A-merken.

De meest voorkomende accu's (oplopend in prijs) zijn: Lood, Lood/Gel, Gel en Lithium.
 • - Een Lood-accu is dus goedkoop, maar erg zwaar. Deze accu heeft een levensduur van gemiddeld 500 oplaadbeurten.
 • - De Lood/Gel-accu is wat lichter en heeft een langere levensduur dan een Lood-accu. Deze accu is beter bestand tegen lage temperaturen en is in staat zijn capaciteit vast te houden.
 • - Daarna is er de Gel-accu. Deze accu is wat duurder, maar daar staat tegenover dat deze accu een langere levensduur heeft.
 • - De duurste accu is de Lithium-accu. Lithium is erg licht van gewicht, waardoor hij makkelijk uitneembaar is en kan tot wel 2000 keer worden opgeladen. Daarnaast is een Lithium-accu erg snel opgeladen. Binnen een paar uur is de accu tot wel 75% opgeladen.
Afhankelijk van wat je wensen zijn, kan je een E-scooter kopen die helemaal naar jouw wens is. Wil je veel kilometers af kunnen leggen op één acculading, kies dan voor een elektrische scooter met een Lithium-accu. Vaak is er ook de mogelijkheid om de accu te upgraden naar Lithium.

Hoeveel tijd kost het om een elektrische scooter op te laden?

De tijd die jouw E-scooter nodig heeft om helemaal opgeladen te zijn verschilt per scooter. Gemiddeld kost het opladen van je E-scooter 6 uur tijd. Deze tijd hangt af van de acculader, de hoeveelheid energie die nog in de accu zit en de technologie van de accu.

De soort accu bepaalt hoeveel tijd er nodig is om je scooter op te laden. Waar een E-scooter met Lithium-accu ongeveer twee uur doet om van 0 naar 75% acculading te gaan, heeft een lood- of gel-accu daar vier tot vijf uur voor nodig.

Als je besluit om een lood-accu te nemen, is het alsnog slim om deze te upgraden naar een Lithium-accu, omdat de levensduur een stuk langer is.

Welk rijbewijs is nodig voor een elektrische scooter?

Als je jouw autorijbewijs hebt gehaald, krijg je automatisch rijbewijs AM waarmee je alle elektrische scooters van Central Scooters mag besturen. Als jij enkel beschikt over een AM-rijbewijs mag jij ook alle elektrische scooters van Central Scooters besturen.

Welke E-scooter's zijn het beste?

Dit hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren. Iedereen heeft weer andere wensen en daarom hebben wij een ruim assortiment aan elektrische scooters, zodat jij altijd de scooter vindt die het beste bij jou past.  

Een elektrische scooter kopen

Wil je een elektrische scooter kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Via de webshop van Central Scooters kun je online een elektrische scooter aanschaffen. Wij brengen hem dan kosteloos bij jou thuis binnen zeven werkdagen. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om fysiek in onze showroom in Oosterhout (nabij Breda) langs te komen om jouw nieuwe elektrische scooter te komen bewonderen.  

Een elektrische scooter leasen

Als je niet over een groot budget beschikt, kan je er ook voor kiezen om een scooter te leasen bij Central Scooters via SprayPay. Je kiest  ervoor om maandelijks een laag bedrag te betalen via SprayPay. Afbetalen van een elektrische scooter kan in 12, 24, 36, 48, 60 of 72 maanden. Na goedkeuring van het leasecontract bij SprayPay krijg jij jouw E-scooter gelijk mee naar huis of wordt hij thuis afgeleverd.

Onze partners
© Central Scooters 2021

Covid-19 maatregelen CentralscootersShowroom geopend op afspraak vanaf 3 maart
Werkplaats geopend op afspraak 
Vanwege de maatregelen die aangekondigd zijn door de overheid, hebben wij de volgende maatregelen moeten nemen: 
- Vanaf 3 maart is de showroom geopend op afspraak. Maak online een afspraak. Online bestellingen worden ook uitgeleverd.
- Wij halen je scooter op voor onderhoud en reparatie. Zoals gebruikelijk is dit gratis.

De volgende maatregelen gelden voor het ophalen en bezorgen van de scooters:
- Betalingen dienen via pin of Ideal voldaan te worden (bank overboeking). Contante betalingen worden ook geaccepteerd, alleen als dit met gepast geld is.
- Onze chauffeurs hanteren de richtlijnen van het RIVM, zo houden ze 1.5 meter afstand en hanteren de hygiëne voorschriften.

Levering aanvragen en online bestellingen
Online bestellen van scooters is nog steeds mogelijk, ook lease aanvragen worden in behandeling genomen en verwerkt. Voor vragen is onze klantenservice bereikbaar.

Er zijn op dit moment nog voldoende scooters voorradig, voor de actuele voorraad kunt u contact opnemen met de klantenservice. 

Personen met cruciale beroepen krijgen voorrang met reparaties. 

Gratis haal- en brengservice van uw nieuwe scooter of reparatie
Maak gebruik van de gratis haal en breng service in deze periode. Wanneer je een defect hebt aan je scooter, neem dan telefonisch contact op om een afspraak in te plannen. Onze chauffeurs komen je scooter gratis ophalen en na reparatie wordt deze weer teruggebracht. 

Bestellen van onderdelen of accessoires
Heeft u onderdelen nodig voor uw scooter of reparatie dan kan dit afgehaald worden. Het is alleen mogelijk dit op bestelling te doen. U belt dan naar onze klantenservice en geeft door welke onderdelen klaar gelegd moeten worden. Wij zorgen dat uw pakket op het afgesproken tijdstip klaar ligt. Wij kunnen ook uw bestelde pakket versturen, dit kan door een bestelling te plaatsen via onze webshop of door telefonisch uw bestelling te plaatsen. Wij zorgen dan dat uw pakket verstuurd wordt. 

Er is een afhaal en breng locatie deze is bij de ingang te vinden.

Is er een onduidelijkheid of heeft u vragen over de status van uw reparatie of levering van uw nieuwe scooter, neem dan contact op met onze klantenservice. 

Een moment geduld aub..
BETALEN IN DRIE TERMIJNEN MET IN3 TOT € 5000,-
NIET IN EEN KEER HET VOLLEDIGE BEDRAG BETALEN U kunt via onze partner IN3 Capayable uw aankoop in 3 termijnen betalen tegen 0% rente. De eerste termijn betaalt u direct bij het bestellen en na 30 dagen ontvangt u een verzoek om de 2e termijn te voldoen. Tot slot dient na 30 dagen de laatste termijn betaald te worden.

Voor deze betaalmethode wordt geen rente in rekening gebracht. Wel komen er voor deze methode €39,- aan administratiekosten bij. Via IN3 kunt u aankopen van 100 tot 5000 euro in termijnen betalen.

Hoe te bestellen?

Bij het bestellen van uw scooter kunt u onder aan het scherm kiezen voor twee opties. Aanbetaling of volledig bedrag. Kies voor volledig bedrag en plaats de scooter in uw winkelmand, vervolgens kiest u bij het afrekenen voor IN3 als betaalmethode. Zo simpel is het!
DE VOORDELEN VAN GESPREID BETALEN
 • Afbetalen in 3 termijnen
 • 0% rente
 • Betaalmethode zonder rente, lening of BKR registratie
Hoe werkt het

Kies & check

Kies in3 bij het afrekenen, het systeem doet een supersnelle gegevenscontrole.

1E BETALING EN VERZENDING

Je doet direct je eerste betaling en de bestelling wordt verzonden.

2E EN 3E BETALING

Binnen 30 dagen doe je de tweede betaling en binnen 60 dagen doe je de derde betaling.
BETALEN IN TERMIJNEN MET SPRAYPAY TOT € 5000,-
Hoe werkt het

ONLINE WINKELEN

Kies in de webshop het artikel dat je wil hebben.

BETALEN IN TERMIJNEN

Ga op de betaalpagina naar SprayPay – Gespreid betalen.

AFREKENEN

SprayPay betaalt het artikel waarna jij ons in termijnen terugbetaalt.

TERUGBETALEN

Na 30 dagen incasseren wij het eerste maandbedrag via automatische incasso.

BETALING AFGEROND

Alle termijnen betaalt en er staat geen bedrag meer open? Steun een Goed doel!
SCOOTER KOPEN, MAAR NIET IN EEN KEER HET VOLLEDIGE BEDRAG BETALEN? Met SprayPay kun je aankopen bij de webshop gespreid betalen. Erg handig als die ene aankoop even niet goed uitkomt of als je niet al je spaargeld wil besteden. Je kan bij SprayPay kiezen of je de aankoop in 12,18,24 of in 36 maanden wil betalen. Het is natuurlijk wel verstandig om een looptijd te kiezen die niet langer is dan de levensduur van het product dat je wil kopen.

Is het aankoopbedrag minimaal €250 dan bestaat de mogelijkheid om gespreid te betalen. Zodra je aangeeft via SprayPay gespreid te willen betalen, beoordelen wij aan de hand van een aantal checks, razendsnel je aanvraag.

Deze beoordeling vindt online plaats. Lange aanvraagtijden kennen we niet. Binnen enkele seconden weet je of je in aanmerking komt voor een krediet. Is de aanvraag akkoord dan kun je meteen genieten van je aankoop, alleen de levering nog even afwachten.
DE VOORDELEN VAN GESPREID BETALEN
 • Afbetalen in 12, 18, 24 of 36 maanden
 • Binnen enkele seconden weten of u in aanmerking komt
 • Alles online regelen, geen documenten per post
 • Alleen rente over het openstaande saldo
 • Maandelijkse betaling via automatische incasso
Meerdere betaalmethodes
Betaal het volledig bedrag of een aanbetaling van 250,- en het restant bij uitleveren.
Betalen in 3 termijnen tot 5000 euro Tegen 0% rente
Het eerste deel direct via iDEAL, het tweede en derde deel betaalt u na 30 en 60 dagen.
Gespreid betalen tot 5000 euro Afbetalen in 12, 18, 24 of 36 maanden