CentralScooters.nl® Officiële site
 • Gratis geleverd door heel Nederland
 • Gratis ophaal- en brengservice bij onderhoud/reparatie
 • Officieel dealervan alle A merken
 • Gespreid betalenin 3, 12, 18, 24, 36, 48 en 60 maanden

Elektrische step kopen of leasen

Wil jij ook graag binnen no time van A naar B verplaatsen? Een e-step is de nieuwste manier om snel te verplaatsen naar jouw gewenste locatie. En een elektrische step kopen kun jij nu doen bij Central Scooters! Wij hebben de beste elektrische steppen van verschillende topmerken. Door de grote accugrootte en prettige snelheid kun jij jaren vooruit met jouw nieuwe elektrische step. Bekijk nu alle elektrische steppen in onze webshop en koop direct jouw nieuwe elektrische step.

Filteren
Merken
Motor
Afstand
Gewicht
Kinderen
Maximaal gewicht
RDW Gekeurd
Snelheid
Filteren

Een elektrische step

Waarschijnlijk heb je deze tweewieler al vaker zien rijden, maar wat is een elektrische step eigenlijk? Een elektrische step is een step die elektrisch gaat, oftewel de step rijdt op elektriciteit. Er is geen zitplaats, zoals een scooter, maar je staat met beide voeten op het plateau tussen de twee wielen. De elektrische step wordt aangedreven door de accu.

Waarom een elektrische step kopen?

Een elektrische step, e-step of estep wordt steeds populairder. Dit duurzame vervoersmiddel is erg prettig om te gebruiken voor korte afstanden. Stiekem is een elektrische step een echte must-have voor ieder gezin. Wie wil er niet op een snelle manier langs het verkeer manoeuvreren? Nooit meer file, nooit meer lange afstandswandelingen naar het station of nooit meer hoge parkeerkosten. Daar heb jij nooit meer last van met een elektrische step. Het rijgemak van een elektrische step is super prettig en daarnaast heel praktisch. Een elektrische step is namelijk ook zeer eenvoudig op te klappen, waardoor de elektrische step ook makkelijk mee kan naar een andere bestemming om ergens anders rond te touren. Ga jij bijvoorbeeld een dagje naar het strand in Zeeland? Stop jouw elektrische step in de kofferbak en tour de duinen af op jouw elektrische step. Een elektrische step kopen zorgt ervoor dat jij altijd kon rondrijden, waar en wanneer je maar wilt. Geniet van de vrijheid met een elektrische step!

Een elektrische step kiezen

We kunnen begrijpen dat je niet zo goed weet welke elektrische step je moet kopen. Een elektrische step kopen is een redelijk nieuwe trend, waardoor het logisch is als je niet weet waar je op moet letten. Een belangrijke factor is het budget. Wil jij graag een duurdere of een goedkopere elektrische step? De prijzen variëren al vanaf € 498.Daarnaast kun je ook letten op de volgende specificaties:
 • - Het vermogen van de elektrische step: het vermogen van de elektrische step loopt erg uiteen. Zo kun je een elektrische step kopen met een vermogen van 350 Watt, maar ook van 500 Watt. Dit vermogen bepaalt ook de topsnelheid van de estep. Indien je graag een snellere elektrische step wilt, let dan op het vermogen van de estep.
 • - De accu van de elektrische step: wil jij graag de estep voor kortere of langere afstanden gebruiken? De actieradius is hierbij erg belangrijk. De actieradius begint al bij een afstand van 15 km tot 50 km. Indien jij graag langere afstanden wil rijden, neem dan vooral een elektrische step met een langere actieradius.

Het opladen van een estep

Het opladen van een elektrische step is erg eenvoudig. Haal de oplader uit de step, steek de stekker in het stopcontact, stop de laadkabel in de accu en jouw elektrische stek wordt direct opgeladen. Je kunt bij de meeste elektrische steps de accu eruit halen, waardoor het opladen nog makkelijker gaat. Zo kun je de accu opladen waar je maar wilt. De duur van het opladen van een elektrische step hangt af van de capaciteit van de accu. Normaliter duurt dit ongeveer 4 tot 8 uur.

Een elektrische step kopen, wat moet je weten?

Een elektrische step kopen kan makkelijk, maar je moet wel een aantal punten weten die wij graag met je delen om de juiste keuze te maken over jouw aankoop. Ten eerste moet je minimaal 16 jaar zijn om op een elektrische step te mogen rijden. Daarnaast heb jij - net zoals bij een scooter - een reguliere of bromfietsrijbewijs nodig. Zodra jij op de weg rijdt, dien jij je ook aan de regels van het verkeer te houden. Daarnaast zijn er nog een aantal andere punten die je moet weten, zoals:
 • - Verlichting is verplicht.
 • - Je moet op een brom/fietspad rijden.
 • - Je moet verzekerd zijn op een elektrische step.
 • - Met een elektrische step boven 25 km/u moet je een helm dragen.

Mag een elektrische step de weg op?

Niet alle elektrische steps mogen de weg op. De grotere steps mogen wel de weg op, maar de kleinere esteps niet. Esteps vallen namelijk onder de bijzondere bromfietsen wet en dat betekend dat dit vervoersmiddel aan verschillende eisen moet voldoen. Momenteel bepaalt de RDW nog of deze LEV's (lichtgewicht voertuigen) zich aan de regels voldoen en of het voertuig de weg op mag.

Op onze website kun jij snel zien of de gewenste elektrische step de weg op mag. De Veeley V5 mag bijvoorbeeld wel de weg op. Indien je kiest voor een kleinere step die niet de weg op mag, kun je een bekeuring krijgen. Vaak ontbreken deze esteps aan verkeerseisen, zoals de juiste richtingaanwijzers en remkracht. Dit is uiteraard geen slecht nieuws, want er komen nieuwe regels aan voor LEV's. Er wordt steeds vaker gespeculeerd dat kleine steps met stuur vanaf 1 januari 2023 officieel de weg op mogen.

Alle elektrische steps met een kenteken zijn automatisch RDW goedgekeurd. Deze esteps kun je verzekeren en is toegestaan om op de ewg te rijden waar bromfietsers ook mogen komen.

Een elektrische step kopen bij Central Scooters

Central Scooters is de specialist in tweewielige voertuigen, waaronder motorscooters, elektrische scooters, benzinescooters, maar ook elektrische steps. Wij zijn officiële dealer van verschillende A-merken en garanderen de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Indien je een elektrische step koopt, leveren we de estep kosteloos bij je thuis af.

Een elektrische step leasen

Het is mogelijk om een elektrische step te leasen. Dit kan al vanaf € 16,- per maand. Het leasen van een elektrische step kan gedaan worden via SprayPay. Tijdens het bestellen van jouw estep kun je ervoor kiezen om de estep te leasen. Wij beoordelen direct aan de hand van een aantal checks jouw aanvraag. Zo weet jij binnen enkele minuten al of jij in aanmerking komt voor het leasen van een estep. Is jouw aanvraag akkoord? Dan is het mogelijk om een elektrische step te leasen via SprayPay en leveren we de estep kosteloos bij je thuis af!
Onze partners

Verbouwing nieuw sales kantoor Wegens uitbreiding van ons nieuwe sales kantoor zijn wij vanaf vrijdag 12:00 gesloten tot en met zaterdag 03-02-2024 vanaf maandag zijn wij u weer graag van dienst.

Een moment geduld aub..
BETALEN IN DRIE TERMIJNEN MET IN3 TOT € 5000,-
NIET IN EEN KEER HET VOLLEDIGE BEDRAG BETALEN U kunt via onze partner IN3 Capayable uw aankoop in 3 termijnen betalen tegen 0% rente. De eerste termijn betaalt u direct bij het bestellen en na 30 dagen ontvangt u een verzoek om de 2e termijn te voldoen. Tot slot dient na 30 dagen de laatste termijn betaald te worden.

Voor deze betaalmethode wordt geen rente in rekening gebracht. Wel komen er voor deze methode €39,- aan administratiekosten bij. Via IN3 kunt u aankopen van 100 tot 5000 euro in termijnen betalen.

Hoe te bestellen?

Bij het bestellen van uw scooter kunt u onder aan het scherm kiezen voor twee opties. Aanbetaling of volledig bedrag. Kies voor volledig bedrag en plaats de scooter in uw winkelmand, vervolgens kiest u bij het afrekenen voor IN3 als betaalmethode. Zo simpel is het!
DE VOORDELEN VAN GESPREID BETALEN
 • Afbetalen in 3 termijnen
 • 0% rente
 • Betaalmethode zonder rente, lening of BKR registratie
Hoe werkt het

Kies & check

Kies in3 bij het afrekenen, het systeem doet een supersnelle gegevenscontrole.

1E BETALING EN VERZENDING

Je doet direct je eerste betaling en de bestelling wordt verzonden.

2E EN 3E BETALING

Binnen 30 dagen doe je de tweede betaling en binnen 60 dagen doe je de derde betaling.
Gespreid betalen met SprayPay

Met SprayPay – Gespreid betalen is het mogelijk om uw bestelling in 12,18, 24, 36, 48 of 60 maandelijkse termijnen te betalen. Wilt u eerder of extra aflossen? Dit kan altijd boetevrij. U heeft dus grip op de looptijd. Gespreid betalen is bij Lease-je-Scooter.nl mogelijk vanaf €250,- en tot €10.000,-.

De voordelen van SprayPay:
 • Geen éénmalige hoge uitgave
 • Extra of eerder aflossen is 100% boetevrij
 • Na 30 dagen wordt het eerste termijn geïncasseerd
Om gebruik te maken van de betaalmethode SprayPay dient u de volgende stappen te doorlopen:
 • Inkomens- en lastentoets
 • IDIN identificatie via uw bank
 • Overeenkomst + automatische incasso digitaal ondertekenen

Zodra de bestelling is goedgekeurd wordt de bestelling door Lease-je-Scooter.nl in behandeling genomen. Wilt u afrekenen met gespreid betalen, kies dan voor SprayPay bij betaalmethode.

Rekenvoorbeeld - Gespreid betalen
Bedrag Looptijd in maanden Vaste rente Bedrag per maand Totaal bedrag
€ 2195
12 10% € 192,55 € 2310,54
€ 2195
18 10% € 131,35
€ 2364,28
€ 2195
24 10% € 100,84
€ 2420,12
€ 2195
36 10% € 70,37 € 2533,38
€ 2195 48 10% € 55,69 € 2672,95
€ 2195
60 10% € 46,64 € 2798,63
Hoe kom ik in aanmerking voor gespreid betalen?

Gespreid betalen via SprayPay is mogelijk voor Nederlanders die in het bezit zijn van een Nederlandse bankrekening. Iedereen kan gespreid betalen aanvragen, maar de aanvraag wordt niet altijd goedgekeurd. Op basis van een aantal vragen over je financiële situatie en een BKR toetsing wordt je aanvraag beoordeeld door SprayPay. Aan de hand van deze gegevens wordt er bepaald of je aanvraag wordt goedgekeurd.

Kan ik mijn bestelling retourneren of annuleren?

Zodra SprayPay een bevestiging heeft ontvangen dat de bestelling is geannuleerd of volledig geretourneerd, vervalt de overeenkomst. Je bent SprayPay dus geen geld meer verschuldigd. Als je slechts een deel van je bestelling wilt annuleren of retourneren, wordt dit verrekend met het openstaande bedrag en wordt je maandbedrag automatisch aangepast.

Heeft het invloed op mijn BKR-registratie?

Een overeenkomst met SprayPay wordt altijd geregistreerd bij het BKR. Zolang alle maandelijkse termijnen op tijd worden betaald, heeft dit geen negatieve invloed op je BKR-registratie. Wanneer je meer dan twee maanden niet aan de betalingsverplichting hebt voldaan, is SprayPay verplicht om dit door te geven aan het BKR. Dit kan wel gevolgen hebben voor toekomstige overeenkomsten.

Hoeveel rente moet ik betalen?

SprayPay hanteert een rentepercentage van 10%. Stel jij wil graag een aankoopbedrag van €500,- gespreid betalen dan betaal je ongeveer € 2,- aan rente per maand op basis van 12 maanden. SprayPay biedt een aflopend krediet aan. Er wordt dus alleen rente betaald over het openstaande bedrag.

Kan ik ook zakelijke orders betalen met SprayPay?

Betalingen via SprayPay zijn alleen mogelijk voor consumenten, het is niet mogelijk om en zakelijke order te betalen via SprayPay. Wil je je zakelijke order leasen?

Meerdere betaalmethodes
Betaal het volledig bedrag of een aanbetaling van 250,- en het restant bij uitleveren.
Betalen in 3 termijnen tot 5.000 euro Tegen 0% rente
Het eerste deel direct via iDEAL, het tweede en derde deel betaalt u na 30 en 60 dagen.
Zakelijk betalen in 3 termijnen zonder rente Voor aankopen van 150 tot 30.000 euro
Het eerste deel direct via iDEAL, het tweede en derde deel betaalt u na 30 en 60 dagen.
Gespreid betalen tot 5000 euro Afbetalen in 12, 18, 24 of 36 maanden
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?