CentralScooters.nl® Officiële site
 • Gratis geleverd door heel Nederland
 • Gratis ophaal- en brengservice bij onderhoud/reparatie
 • Officieel dealervan alle A merken
 • Gespreid betalenin 3, 12, 18, 24, 36, 48 en 60 maanden

Nadelen fatbike: misvattingen of verborgen voordelen?

Het internet is gevuld met informatie over fatbikes en de vele voordelen die ze te bieden hebben. Echter, zoals met elk innovatief product, komen er ook zogenaamde 'nadelen' naar voren. Bij Central Scooters zien we graag het grotere plaatje en daarom verkennen we deze "nadelen fatbike", maar wel met een verrassende twist.

Filteren
Merken
Afstand
Filteren

Wat is een fatbike?

Een fatbike onderscheidt zich door zijn markante brede banden, die doen denken aan robuuste motorbanden. Deze weelderige banden bepalen grotendeels de identiteit van deze fatbikes, en in combinatie met hun aangepaste frame en velgen stralen ze een gedurfd en modern karakter uit.

Dergelijke fietsen, met hun gedurfde esthetiek, zijn in toenemende mate de keuze voor stadsbewoners, vooral in hun geëlektrificeerde varianten, waarmee je zowel stadsstraten als ruigere paden kunt verkennen. Als we ons richten op de technische nuances, is de fatbike ontworpen met het oog op avontuur en ongebaande paden.

Waar traditionele fietsbanden meestal rond de 2 inch zijn, kan een fatbike pronken met banden die de 5-inch markering naderen. Deze extra breedte is niet alleen een stijlstatement, maar biedt ook verbeterde stabiliteit en tractie op een reeks van uitdagende ondergronden, van zandduinen tot winterse landschappen.
 

De traditionele fatbike en de elektrische fatbike

Er zijn twee varianten: de traditionele fatbike en de elektrische fatbike. Terwijl de eerstgenoemde een eerbetoon is aan pure spierkracht en behendigheid, voegt de laatste een vleugje technologie en extra kracht toe aan de ervaring. Beide vertegenwoordigen een unieke mix van avontuur en innovatie, klaar om elke uitdaging op hun pad te trotseren. Wat is het verschil?

Fatbike:
De traditionele fatbike is een fiets met dikke, brede banden die speciaal zijn ontworpen voor uitdagende terreinen zoals sneeuw, zand en modder. De bredere banden bieden betere tractie en stabiliteit, waardoor fietsers kunnen genieten van terreinen die voor andere fietsen onbereikbaar zijn. Zonder elektrische assistentie vertrouwt de fietser volledig op zijn eigen trapkracht, wat zorgt voor een authentieke en uitdagende fietservaring. Het gebrek aan een motor en batterij betekent ook dat er minder is om zich zorgen over te maken wat betreft onderhoud en gewicht.

Elektrische fatbike:
De elektrische fatbike, ook wel e-fatbike genoemd, combineert de robuustheid van de traditionele fatbike met de gemakken van een elektrische aandrijving. Dankzij de elektrische trapondersteuning kunnen fietsers langere afstanden afleggen, sneller rijden en steilere hellingen overwinnen zonder volledig uitgeput te raken. Voor avonturiers die de wildernis willen verkennen maar ook enige hulp willen bij het overbruggen van grotere afstanden of het overwinnen van moeilijke paden, biedt de e-fatbike de perfecte combinatie. Het toegevoegde gewicht van de motor en de batterij kan een nadeel van een fatbike zijn en regelmatig opladen is noodzakelijk.

De keuze tussen een fatbike en een elektrische fatbike hangt sterk af van de persoonlijke voorkeur van de fietser. Als je op zoek bent naar een pure, door spierkracht aangedreven ervaring en de uitdaging van het rijden op ruw terrein zonder enige assistentie wilt aangaan, dan is een traditionele fatbike wellicht de juiste keuze voor jou. Als je echter de veelzijdigheid van een fatbike wilt, maar met het extra voordeel van elektrische ondersteuning voor langere tochten of om gemakkelijker moeilijk terrein te overwinnen, dan is een elektrische fatbike waarschijnlijk meer jouw snelheid.
 

Maar wat zijn de nadelen van een fatbike?

Ze vallen op: Absoluut, de brede banden, gecombineerd met de elektrische componenten, maken de elektrische fatbike een opvallende verschijning op de weg. Maar is opvallen een slechte zaak? Bij Central Scooters denken we van niet. Een elektrische fatbike toont aan dat je de voordelen van moderne technologie waardeert terwijl je de uitdagingen van elk terrein aangaat.

Ze zijn "zwaar": dankzij de toegevoegde motor en batterij kunnen elektrische fatbikes inderdaad zwaarder zijn dan je reguliere fiets. Maar dit gewicht draagt bij aan stabiliteit en de mogelijkheid om langere afstanden af te leggen met minder inspanning. De breedte van de banden, samen met de elektrische ondersteuning, betekent dat je klaar bent voor elk avontuur.

"Beperkte" actieradius: Terwijl de elektrische ondersteuning je helpt om sneller te gaan, is er een limiet aan hoe ver je kunt gaan voordat de batterij opnieuw moet worden opgeladen. Maar het gaat niet alleen om hoe ver je kunt gaan; het gaat om het gemak waarmee je daar komt en de plekken waar je kunt komen met de veelzijdigheid van een fatbike.

Onderhoud: Met zowel fiets- als elektrische componenten hebben elektrische fatbikes mogelijk wat meer aandacht nodig. Maar geen zorgen, het team van Central Scooters staat klaar om je elektrische fatbike in perfecte staat te houden!

Bij Central Scooters geloven we dat wat sommigen als een "nadeel fatbike" zien, eigenlijk een kans is om buiten de kaders te denken. Elektrische fatbikes bieden een combinatie van avontuur en technologische vooruitgang. Dus, als je een fiets wilt die net zo innovatief is als jijzelf, kom dan naar Central Scooters en dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van elektrische fatbikes. Hier transformeren we zogenaamde nadelen in spannende mogelijkheden!

Van 'nadelen fatbike' naar avonturen

In onze zoektocht om de zogenaamde 'nadelen' van fatbikes te ontrafelen, hebben we ontdekt dat perspectief alles is. Wat voor de één als een beperking kan worden gezien, kan voor de ander juist een unieke kans of avontuur betekenen. Bij Central Scooters bieden we een evenwichtig overzicht, zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken. We moedigen je aan om niet alleen de beperkingen te zien, maar ook de mogelijkheden die elke uitdaging biedt. Maak vrijblijvend een afspraak om een proefrit te maken, door op een fatbike naar jouw keuze te klikken.

Bekijk ons assortiment aan fatbikes op deze pagina en ontdek hoe elk 'nadeel fatbike' een springplank kan zijn naar een geweldige fietservaring. Duik dieper in de fascinerende wereld van fatbikes en zie zelf hoe obstakels veranderen in avonturen. Start jouw reis nu naar Central Scooters.
Onze partners

Verbouwing nieuw sales kantoor Wegens uitbreiding van ons nieuwe sales kantoor zijn wij vanaf vrijdag 12:00 gesloten tot en met zaterdag 03-02-2024 vanaf maandag zijn wij u weer graag van dienst.

Een moment geduld aub..
BETALEN IN DRIE TERMIJNEN MET IN3 TOT € 5000,-
NIET IN EEN KEER HET VOLLEDIGE BEDRAG BETALEN U kunt via onze partner IN3 Capayable uw aankoop in 3 termijnen betalen tegen 0% rente. De eerste termijn betaalt u direct bij het bestellen en na 30 dagen ontvangt u een verzoek om de 2e termijn te voldoen. Tot slot dient na 30 dagen de laatste termijn betaald te worden.

Voor deze betaalmethode wordt geen rente in rekening gebracht. Wel komen er voor deze methode €39,- aan administratiekosten bij. Via IN3 kunt u aankopen van 100 tot 5000 euro in termijnen betalen.

Hoe te bestellen?

Bij het bestellen van uw scooter kunt u onder aan het scherm kiezen voor twee opties. Aanbetaling of volledig bedrag. Kies voor volledig bedrag en plaats de scooter in uw winkelmand, vervolgens kiest u bij het afrekenen voor IN3 als betaalmethode. Zo simpel is het!
DE VOORDELEN VAN GESPREID BETALEN
 • Afbetalen in 3 termijnen
 • 0% rente
 • Betaalmethode zonder rente, lening of BKR registratie
Hoe werkt het

Kies & check

Kies in3 bij het afrekenen, het systeem doet een supersnelle gegevenscontrole.

1E BETALING EN VERZENDING

Je doet direct je eerste betaling en de bestelling wordt verzonden.

2E EN 3E BETALING

Binnen 30 dagen doe je de tweede betaling en binnen 60 dagen doe je de derde betaling.
Gespreid betalen met SprayPay

Met SprayPay – Gespreid betalen is het mogelijk om uw bestelling in 12,18, 24, 36, 48 of 60 maandelijkse termijnen te betalen. Wilt u eerder of extra aflossen? Dit kan altijd boetevrij. U heeft dus grip op de looptijd. Gespreid betalen is bij Lease-je-Scooter.nl mogelijk vanaf €250,- en tot €10.000,-.

De voordelen van SprayPay:
 • Geen éénmalige hoge uitgave
 • Extra of eerder aflossen is 100% boetevrij
 • Na 30 dagen wordt het eerste termijn geïncasseerd
Om gebruik te maken van de betaalmethode SprayPay dient u de volgende stappen te doorlopen:
 • Inkomens- en lastentoets
 • IDIN identificatie via uw bank
 • Overeenkomst + automatische incasso digitaal ondertekenen

Zodra de bestelling is goedgekeurd wordt de bestelling door Lease-je-Scooter.nl in behandeling genomen. Wilt u afrekenen met gespreid betalen, kies dan voor SprayPay bij betaalmethode.

Rekenvoorbeeld - Gespreid betalen
Bedrag Looptijd in maanden Vaste rente Bedrag per maand Totaal bedrag
€ 2195
12 10% € 192,55 € 2310,54
€ 2195
18 10% € 131,35
€ 2364,28
€ 2195
24 10% € 100,84
€ 2420,12
€ 2195
36 10% € 70,37 € 2533,38
€ 2195 48 10% € 55,69 € 2672,95
€ 2195
60 10% € 46,64 € 2798,63
Hoe kom ik in aanmerking voor gespreid betalen?

Gespreid betalen via SprayPay is mogelijk voor Nederlanders die in het bezit zijn van een Nederlandse bankrekening. Iedereen kan gespreid betalen aanvragen, maar de aanvraag wordt niet altijd goedgekeurd. Op basis van een aantal vragen over je financiële situatie en een BKR toetsing wordt je aanvraag beoordeeld door SprayPay. Aan de hand van deze gegevens wordt er bepaald of je aanvraag wordt goedgekeurd.

Kan ik mijn bestelling retourneren of annuleren?

Zodra SprayPay een bevestiging heeft ontvangen dat de bestelling is geannuleerd of volledig geretourneerd, vervalt de overeenkomst. Je bent SprayPay dus geen geld meer verschuldigd. Als je slechts een deel van je bestelling wilt annuleren of retourneren, wordt dit verrekend met het openstaande bedrag en wordt je maandbedrag automatisch aangepast.

Heeft het invloed op mijn BKR-registratie?

Een overeenkomst met SprayPay wordt altijd geregistreerd bij het BKR. Zolang alle maandelijkse termijnen op tijd worden betaald, heeft dit geen negatieve invloed op je BKR-registratie. Wanneer je meer dan twee maanden niet aan de betalingsverplichting hebt voldaan, is SprayPay verplicht om dit door te geven aan het BKR. Dit kan wel gevolgen hebben voor toekomstige overeenkomsten.

Hoeveel rente moet ik betalen?

SprayPay hanteert een rentepercentage van 10%. Stel jij wil graag een aankoopbedrag van €500,- gespreid betalen dan betaal je ongeveer € 2,- aan rente per maand op basis van 12 maanden. SprayPay biedt een aflopend krediet aan. Er wordt dus alleen rente betaald over het openstaande bedrag.

Kan ik ook zakelijke orders betalen met SprayPay?

Betalingen via SprayPay zijn alleen mogelijk voor consumenten, het is niet mogelijk om en zakelijke order te betalen via SprayPay. Wil je je zakelijke order leasen?

Meerdere betaalmethodes
Betaal het volledig bedrag of een aanbetaling van 250,- en het restant bij uitleveren.
Betalen in 3 termijnen tot 5.000 euro Tegen 0% rente
Het eerste deel direct via iDEAL, het tweede en derde deel betaalt u na 30 en 60 dagen.
Zakelijk betalen in 3 termijnen zonder rente Voor aankopen van 150 tot 30.000 euro
Het eerste deel direct via iDEAL, het tweede en derde deel betaalt u na 30 en 60 dagen.
Gespreid betalen tot 5000 euro Afbetalen in 12, 18, 24 of 36 maanden
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?